Çocuğunuza ne aşılarsanız o!

İl müftüsü Karabayır, " Çocuklar para konuşuyorsa para, ilim irfan konuşuyorlarsa, o evde ilim, irfan konuşuluyordur" dedi.

Haberler 13.11.2019 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Dicle ilçesinde, Mevlid-i Nebi Haftas nedeni ile konferans düzenlendi.

Dicle Halk Eitim Merkezi konferans salonunda gerçekleen programa Diyarbakr Müftüsü Yavuz Selim Karabayr, Dicle Müftüsü Mehmet Sinan Akn, kamu kurum müdürleri, öretmenler ve örenciler katld. Program, sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla balad.

Hz. Peygamber ve Aile temal programda Kuran- Kerim okunduktan sonra, Dicle lçe Müftüsü Mehmet Sani Akn, anma programnn anlam ve önemini belirten konuma yapt.

l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr, baz sahabelerin hayat üzerinden peygamber, Kuran- Kerim ve Allah sevgisini anlatt. Karabayr, Sahabeler 10 ayet, 10 ayet ezberleyerek hayatlarn tatbik ederlerdi. Allah bize de nasip etsin. Peygamber efendimiz az konuurdu ama öz konuurdu. Onun azndan çkan söz, insanlar etkilerdi. Neyi severseniz, ona benzersiniz. Biz aklmz, elimizi kullanyoruz belki, manevi duygularmz kullanmasn bilmiyoruz. Buna da sahip çkmamz lazm. çocuklar para konuuyorsa para, ilim irfan konuuyorlarsa, o evde ilim, irfan konuuluyordur. Peygamber efendimizin evine benzeyen evimiz olsun. çocuk takip edilmeli, korkmamal. çocuklarmz yetitirirken Allah rzas için dikkatli olalm. Babas vefat eden kz çocuklarna u kadar miras, bunu yapmyoruz. Kza miras veren ailelerin artmas lazm. Allah ailemizi muvaffak etsin inallah dedi.

Program Dicle lçe Müftüsü Mehmet Sinan Akn tarafndan l Müftüsü Yavuz Selim Karabayra plaket verilmesi ve toplu fotoraf çekimleriyle sona erdi.

Ana Sayfaya Git