Çocuk gelişiminde yapay zeka desteği

Dijital teknolojilerin kullanım alanlarına her geçen gün yenileri ekleniyor. Son olarak erken çocukluk gelişimi, bakımı ve eğitiminin yaygınlaştırılması için yapay zeka destekli dijital ebeveyn asistanı geliştirildi. Alegori Eğitim Teknolojileri tarafından geliştirilen Mia adlı dijital asistan, etkinlik öneri sistemiyle kaliteli erken çocukluk dönemini her çocuk ve ebeveyn için mümkün hale getirmeyi amaçlıyor.

Haberler 05.08.2021 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Doumdan itibaren balayan erken çocukluk dönemi, çocuklarn uzun vadeli geliim ve salnn doru temeller üstünde gelimesi için büyük önem tayor. Kaliteli bir erken çocukluun her çocuk için mümkün olmas, UNESCOnun da 2030 ylna dair öncelikli hedefleri arasnda yer alyor. Dier tüm küresel hedefler gibi, dünya çapnda bu alana ilikin çalmalar sürerken, Türkiyeden de önemli bir hamle geldi. Yerli eitim teknolojileri irketi Alegori, Dijital Ebeveyn Asistan Mia4Kidsi hayata geçirdiini duyurdu.

çOCUKLARIN ZEKA GELMNDE LK 5 YIL çOK ÖNEML

Alegori Eitim Teknolojileri Yönetim Kurulu Bakan Ecem Tezel Aldanmaz, Aratrmalar, çocuklarn zekalarnn yüzde 90nn ilk 5 ylda gelitiini gösteriyor. Howard Gardner tarafndan gelitirilen çoklu Zeka Kuramnda da vurguland gibi her çocuk zekidir ve sözel, görsel, kinestetik, içsel, müzik, doa, mantksal, saysal olmak üzere 8 zeka alanna sahiptir. Doru eitimle her bir alan iyi bir yeterlilik seviyesine getirmek mümkün. Tam da bu noktada devreye giren Mia, yapay zeka ve veri bilimi temelli günlük oyun önerileriyle çocuklarn çoklu zeka geliimine destek oluyor dedi.

YEN NESL DJTAL ASSTAN MA, HER ADIMDA EBEVEYNLERN YANINDA

0-5 ya arasndaki çocuklarn vakitlerinin önemli bir ksmn evde bir yetikinle geçirdiine ve bu sürenin pandemiyle daha da arttna dikkat çeken Ecem Tezel Aldanmaz, Aile bireyi olsun olmasn, çocuklarn bakmn üstlenen yetikinler genellikle geliimine katk salayacak eitsel içerik ve etkinliklere tam olarak sahip deiller. Eitim sektöründeki 10 yl akn deneyimimizi teknolojiyle buluturarak, bu soruna bütüncül bir çözüm getirmek üzere yola çktk ve Dijital Ebeveyn Asistan Mia4Kidsi gelitirdik. Mia4Kids, çocuklarn beyinsel geliiminin takip edilmesi ve desteklenmesine yönelik yapay zeka ve veri bilimine dayal etkinlik öneri sistemiyle ebeveynlerin her admnda yannda olan yeni nesil bir dijital asistan diye konutu.

2 BNDEN FAZLA ETSEL çERK çNDEN çOCUUNUZA UYGUN OLANI ÖNERYOR

Dijital asistan Miann çalma prensibine de deinen Ecem Tezel Aldanmaz, Mia, 2 binden fazla eitsel oyun/etkinlik içerisinden takip edilen çocua özgü günlük oyun ve etkinlikler öneriyor. Bunun yan sra, her hafta sonunda yine çocua özgü 8 zeka alan baznda geliim ve psikolog raporlarn ebeveyne iletiyor. Ek olarak, bakclarna Mia4Kids etkinliklerini yaptrmakta zorlanan, eitimli bakc sorunu yaayan çalan ebeveynlerimizden gelen talep üzerine web sitemizle de destek veriyoruz. Ebeveynlerimiz; lk Yardm, çocuklukta Snr Koyma, çocuklarda Mahremiyet Eitimi çocuk ve Oyun gibi 14 balktan oluan pedagog ve psikologlarmzn hazrlad Mia çocuk Geliimi eitimini tamamlayan sertifikal oyun abi ve ablalarna ulaabiliyor. Amacmz, ülkemizde kaliteli erken çocukluk geliimini destekleyerek ekonomik olarak üretken ve kültürel olarak zengin bir toplum ina edebilmek ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git