Çocuk istismarı

PSİKOLOG Şeyma Özselamoğlu, son dönemlerde artan, çocuk kaçırma, cinsel istismar ve çocuk cinayetleri olayları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, olayı gerçekleştiren kişilerin bu yaptıklarını toplumdan ve aileden bir öç alma amacıyla yaptıklarını ifade ederek, buna önlem olmak için annelere çocuk yetiştirilmesinde büyük görevler düştüğünü söyledi.

Haberler 26.09.2018 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ülkede cinsel istismar olaylarnn giderek arttn, hemen her gün çocuk kaçrlmas, cinsel istismar ve çocuk cinayetleri ile kar karya kalndna dikkat çeken Psikolog eyma Özselamolu, Son dönemlerde yaanan olaylar sadece dardan deil, aile içi de olabilir. Anneler çocuklarna kar yaanan, uygulanan cinsel istismara toplumdan dlanma ve çeitli nedenlerden dolay sessiz kalyorsa cinsel istismarn uzun süre olmasna sebep olmaktadr. çocuu okula giden anneler ister erkek ister kz çocuklara dokunmann farkl olduunu öretmesi gerekir.

çOCUK KAçIRMA

3 yandan itibaren aileler çocuklarna özel bölge ve korunmas gereken vücut hakknda bilgi vermelidir. Aileler okul çklarnda tanmadklar kiilerin kendilerini çarmas durumundan ne yapmas gerektii konusunda açklamalar yapmas gerekir. Bir çocuk eker veya para ile kandrlmak istendii zaman en azndan çocuu karlat tanmad kiinin yanna isteyerek veya zorla götürülmesi durumunda yardm istemek için çlk atmaldr.

ANNELERN GÖREV

çocuk kaçrma, cinsel istismar ve devamnda çocuk cinayeti ileyen kiiler genellikle gerek aileden gerekse de dardan cinsel istismara uram olduklar için toplumdan ve kendisine zarar verenlerden bir nevi bu ekilde öç almaktadrlar. Cinayet ileyen kiilerin çocuklara zarar verme nedeni savunmasz olular ve cinsel istismar gibi konular bilmemeleri nedeniyle baz çocuklar bunu sevgi olarak görebiliyor. Ailelerin özellikle annelerin çocuklarn küçük yatan itibaren eitimleri gerekiyor dedi.

Ana Sayfaya Git