Çocuk kavgasında ablalar polislik!

DİYARBAKIR'da hemşire anne, futbol oynarken kuzeniyle kavga eden 9 yaşındaki oğlunun, teyzesi ve eniştesi tarafından dövülerek yüzüne tükürüldüğü gerekçesiyle savcılığa şikayetçi oldu. Suçlamaları kabul etmeyen enişte ise çocuğun düşerek yaralandığını öne sürerek, kendilerinin de şikayetçi olacağını söyledi.

Haberler 27.02.2019 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, pazar akam Medya Mahallesinde meydana geldi. Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesinde hemire olan Burcu Y., olunu birlikte yaadklar annesi Maksude Alpin yanna brakp, nöbete gitti. ddiaya göre, Burcu Y.nin 9 yandaki olu B.A.Y. ile teyzesinin 11 yandaki olu R.E., oturduklar sitenin bahçesinde futbol oynarken kavga etti. R.E. durumu ücretli öretmenlik yapan annesi Ö.E. ile rehberlik öretmeni babas A.E.ya anlatt. ddiaya göre teyze ve enite, B.A.Y.yi dövdü. Nöbet bitiminde eve gelen Burcu Y., olunun yüzü ile vücudunda kzarklklar ve morluklar olduunu gördü. Sitenin güvenlik kamera görüntülerini inceleyen Burcu Y., enitesi A.E.nin olu B.A.Y.yi çekitirerek, götürdüünü fark etti.

Görüntüleri alp, polis karakolunun yolunu tuttu. Polislerin hastaneye götürdükleri B.A.Y.ya darp raporu alnd. B.A.Y.nin çocuk ube Müdürlüünde pedagog eliinde alnan ifadesinde olay anlatmasnn ardndan da anne Burcu Y., ablas Ö.E. ve enitesi A.E. hakknda savcla suç duyurusunda bulundu.

KANIM DONDU

Öretmen olan ablas ve eiyle herhangi bir husumetinin olmadn belirten Burcu Y., unlar söyledi:

Ablamla ayn apartmanda oturuyoruz. O akam nöbetteydim, sabah eve geldiimde olumun yüzünde ve vücudunda morluklar gördüm. Olay anlatnca çok ardm. Oluma resmen ikence yapmlar, olum ile yeenim site bahçesinde top oynarken aralarnda tartma yaanm. ki çocuk kavga etmi, enitem ve ablam aa inip, olumu top sahasnda dövmü. Enitem olumu döve döve sürükleyerek, 8nci kattaki evlerine götürüyor. Kendi evlerinde de olumu darp ediyor. Enitem kollarn tutarak yeenime Gel onu yumrukla, dövmek naslm görsün, yumruk at daha hzl vur diyerek, olumu yeenime dövdürüyor. çocuk dövmek istemiyor, enitem, kendisi yumruk atarak, te böyle döveceksin diyor. Yeenim kyamyor ve yapamyor ama enitem bu kez onu zorlayp yüzüne tükürmesini söylüyor. çocuumun yüzüne tükürtüyor defalarca. Olum anlatnca kanm dondu. Kim olursa olsun, benim çocuumu hangi hakla böyle bir iddete maruz brakr? Öz yeenlerine bunu yapan bu eitimciler, bakalarnn çocuuna nasl davranr? Bu iin peini brakmayacam.

DÖVMEDK, AKSNE DÖVÜLEN BZM çOCUUMUZ

Burcu Y.nin enitesi A.E. ise suçlamalar kabul etmeyerek, yeenleri B.A.Y.yi dövmediklerini aksine oullarnn dövüldüünü savundu. A.E., Biz kesinlikle çocuu darp etmedik, dövmedik. Aksine darp edilen bizim çocuumuz. Pazar günü futbol sahasnda onlar tarafndan bize silah çekildi. Ben ve çocuk, dütük. çocuk o zaman yaraland. Kesinlikle bu suçlamalar kabul etmiyoruz. Biz bir çocuu darp edecek yetikinler deiliz. Annenin psikoloji bozuk. çocuklarna sahip çkmayan bir anne. Emniyete ifadeye çarldk. Ben ve eim, kendisinden ikayetçiyiz. Emniyette silahla tehdit edildiimizi ve yaadklarmz anlatacaz dedi.

Ana Sayfaya Git