Çocuk parklarındaki gizli tehlike

Çocukların eğlenmek ve vakit geçirmek için gittiği parklardaki oyuncakların bakımsızlığı tehlike yaratıyor. Güvenlik halatı kopuk, zemini paslı ve çivileri çıkık oyun alanları risk oluşturuyor.

Haberler 19.04.2022 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-çocuk parklarnda bulunan eskimi oyun alanlar tehlikenin habercisi olabilir. Parklardaki salncak, tahterevalli, kaydrak, jimnastik alanlar gibi gruplar çok fazla kullanlyor. Hem çevresel hem insan kullanm hem de zamann etkisiyle ypranan, krlan, paslanan bu oyun alanlar risk oluturuyor. stanbuldaki baz parklarda bulunan güvenlik halat kopuk, zemini pasl ve çivili oyun alanlar, krk salncaklar, demiri çkk trambolinler çocuklarn oyun oynamasna engel olmuyor ancak bu durum aileleri endie düürüyor.

çOCUK PARKLARI BELL ARALIKLARLA DENETLENMEL

Parklarn çocuklarn fiziksel ve psikososyal geliimi için çok önemli olduunu belirten çocuk Sal ve Hastalklar Uzman Dr. Öretim Üyesi Nicel Yldz Silahl, çocuk parklarnn Avrupa Birlii standartlarna uygun olarak yaplmas, belli kriterlere uygun olmas ve belli aralklarla da denetleniyor olmas gerekiyor dedi.

BOULMA VE DÜME YAANABLR

Silahl, Özellikle kopan halatlar, çocuklarda boulmalara, dümelere sebep olabiliyor. Kayganlaan zeminler de çocuklarn dengesinin kaybolmasna ve yüksekten dümelere neden olabiliyor. Park zemininde uygun olmayan materyallerin bulunmas, çivi ya da pasl metal kalntlarn bulunmas çocuklarn kesici olarak yaralanmasna sebep olabiliyor ifadelerini kulland.

ENFEKSYON HASTALIKLARI, KAFA ç KANAMALAR MEYDANA GELEBLR

Parklarda çocuklarn ebeveyn gözetiminde oynamas gerektiine de dikkat çeken Silahl, çocuklara da birbirlerine sayg duymalarn öretmek gerekiyor. Ebeveynler parkn güvenliini kontrol etmeli. Kopmu salncak zincirleri varsa o parkta oynamay engellemeleri gerekiyor. Yaralanma meydana geldiinde en yakn salk kuruluuna bavurmak gerekiyor. Özellikle yüksekten dümeler bizim için çok tehlikeli ve dinamik sonuçlar olan yaralanmalar oluyor. El, ayak, bacak kesilmesi gibi durumlarda hemen o bölgeye bastrp, kanama kontrolünü salayp en yakn salk kuruluuna bavurmalarn öneriyoruz. Özellikle kirli ortamda meydana gelen yaralanmalar enfeksiyon hastalklarna, yüksekten dümeler kafa içi kanamalar ya da ekstremite krklaryla sonuçlanabilir dedi.

çocuk parklarndaki gizli tehlike

ÖNEML OLAN VAKA OLMADAN ÖNLEM ALINMASI

ki çocuu için parka gelen Servet Tütüncü, Bu civarn en güzel parklarndan birisi bu. Hem çocuklarn hem de yetikinlerin nefes ald bir park. Hava güzel olduunda çocuklar hemen buraya getiriyorum. Biz burada otururken oradaki halatn kopukluundan Allah korusun. Önemli olan bir vaka olmadan önlem alabilmek. Oras o ekilde olursa biz de banklarda rahatça oturamayz. Yetkililer gerekeni yapsa çok daha güzel olur ifadelerini kulland.

Torununun oyun oynamas için parka gelen Enisa Özarslan, çocuu elensin diye getiriyorum çünkü çocuklar evde çok sklyor. Dary çok istiyorlar. Gördüünüz gibi parklarda da tehlikeler olabiliyor. Mümkün olduunca çocuu yanmdan ayrmamaya çalyorum. Bozuk olan yerlerin onarlmasn isterim. Burada sadece benim çocuum deil bir sürü çocuk oyun oynuyor. Annesinden ayr gelen büyük çocuklar da var. Düüp ayaklarn krabilirler. Daha kötü felaket olur. Onarlmasn isteriz dedi.

Ana Sayfaya Git