Çocuklar ameliyata akülü arabayla giriyor

Şanlıurfa'daki Balıklıgöl Devlet Hastanesinde başlatılan uygulamada çocuklar, korkularını yenmeleri için ameliyathaneye akülü arabalarla götürülüyor.

Haberler 13.09.2019 - 01:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada, çocuklarn ameliyat korkularn yenmeleri ve ameliyathaneye elenerek gitmelerini salama amacyla akülü araba uygulamas balatld.

Önceden ameliyathaneye tekerlekli sandalye veya sedyede tanan çocuklar, artk hastane yönetimince temin edilen oyuncak akülü araçlarla ameliyathaneye götürülüyor.

Balklgöl Devlet Hastanesi Bahekimi Eyyüp elli, gazetecilere yapt açklamada, yeni uygulama kapsamnda 2 akülü araba aldklarn söyledi.

Hastanede hizmet kalitesini artrmay amaçladklarn ifade eden elli, özellikle çocuk hastalarn psikolojilerinin önemli olduunu vurgulad.

AMELYATA BÖYLE GRYORLAR

çocuklarn ameliyat korkusuyla psikolojik travma yaayabildiklerini dile getiren Bahekim elli, öyle devam etti:

çocuk hastalarmzn youn bavuruda bulunduu bir hastane olarak çocuklarmzn hastane, sedye ve ameliyat nedeniyle oluan korkular ve endielerini yenmeleri için onlara destek olmak ve bu korkularn yenmek için böyle bir uygulamaya geçtik. Bu balamda ilk adm olarak çocuklarn ameliyathaneye götürülme ilemini elenceli ve keyifli hale getirip, onlarn korkularn yenmesini hedefledik. Hastanemizde hastalarmzn en kaliteli ve güler yüzlü hizmeti almalar ve hastanemizden ayrlrken hem salkl hem de keyifli ve elenceli zaman geçirerek ayrlmalar için farkl çalmalar yapyoruz.

Eyyüp elli, hastanenin çocuk servisinin duvar, kap ve yataklarnn süslenmesi, renklendirilmesi ve resimlendirilmesi için yürüttükleri çalmalarn da ksa süre içerisinde tamamlanacan belirtti.

Halka en iyi hizmeti sunmak için çalmalarn artrarak sürdüreceklerini vurgulayan elli, desteklerinden dolay l Salk Müdürü Doç. Dr. Emre Erkua da teekkür etti.

Ana Sayfaya Git