Çocuklar istismar edilemeyecek?

Batman Valisi Hulusi Şahin, kentte, çocukların sokaklarda çalıştırılmasına ve dilencilik yaptırılmasına asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Haberler 22.02.2019 - 12:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman Valisi Hulusi ahin bakanlnda, çocuklarn sokan türlü tehlikelerine maruz kalmalarn engellemek, ruhsal ve bedensel açdan sömürülmelerinin önüne geçmek için korunma haklarnn uygulamaya konulmas ve bu yolla kamu düzeninin salanmas amacyla düzenlenen Sokakta çaltrlmak ve Dilencilik Yaptrlmak Suretiyle stismar Edilen çocuklar konulu toplant gerçekletirildi.

Toplantnn açl konumasn yapan Vali ahin, sokakta dilendirilen ve çaltrlan çocuklara asla müsaade edilmeyeceinin altnn çizerek, ilde bu sorunun çözülmesi için ilgili tüm kurumlarn kararlkla mücadele etmelerini istedi.

DLENC OPERASYONU

Bu kapsamda yürütülen hizmetlerde gerekli etkinliin ve verimliliin salanabilmesi için l Emniyet Müdürlüü, Belediye Zabta Ekipleri, Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü ve KUR l Müdürlüü ortak bir çalma yürütecek.

Ailelerinin ihmal ve istismar sonucu sokakta yaayan ve her türlü istismara maruz kalan ilin en ilek kavaklarnda dilendirilen çocuklara yönelik i ve ilemler bir proje kapsamnda yürütülecek. Projede çocuklarn korunmas, eitimi ve rehabilitasyonu ile ilgili faaliyetler yer alacak.

Toplantya; Belediye Bakan Vekili, Vali Yardmclar, l Emniyet Müdürü, Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürü Vekili, Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf Müdürü, KUR l Müdürü, Göç daresi Müdür Vekili ve ilgili kurumlarn personeli katld.

Ana Sayfaya Git