Çocuklar öne sürülüyor!

GÜVENLİK güçlerine teslim olan PKK'lı 'Sait' kod adlı kadın militan, grubun elebaşının kadın teröristlere cinsel tacizde bulunduğunu, çatışmalarda ön saflara kadınların ve çocukların sürüldüğünü belirtti.

Haberler 24.05.2019 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre; teslim olan Sait kod adl terörist ifadesinde örgütte yaad ve ahit olduu olaylar anlatt. Terörist, grubun elebann kadn teröristlere sarkntlk ettiine, cinsel tacizde bulunduuna ahit olduunu söyledi. Bu durumun terör örgütündeki kadnlarn kaçnlmaz sonu olduunu söyleyen kadn terörist, örgüte yeni katlan genç kadnlarn da ksa sürede bu tarz durumlara maruz kaldn, çounun çaresizce boyun ediini bildirdi.

çOCUK VE KADINLAR

Örgütte yaanan yoz ilikilerden kurtulmak isteyen kadn teröristlerin genelde tek balarna kaçamadklarn, yakalandklarnda da ajanlkla suçlanarak infaz edildiklerini anlatan Sait kod adl terörist, kadnlarn tehditlere maruz kaldklarn, ailelerinin yanlarna gitmeye korktuklarn, ya intihar etmek zorunda kaldklarn ya da infaz durumu ile kar karya kaldklarn belirtti. Kadn terörist ayrca, uyuturucuya altrlan kadn ve çocuklarn çatmalarda da ön saflara sürüldüünü ifade etti.

PKKDA ç HESAPLAMA

Öte yandan, PKKda iç hesaplamalarn hzland, k döneminde örgüt yöneticilerinin emriyle ajan olduu gerekçesiyle öldürtülen terörist Erhan Gülenin intihar ettii algsnn oluturulmaya çalld ortaya çkt.

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, güvenlik güçlerinin operasyonlaryla ar kayplar veren bölücü terör örgütü PKKda yaanan korku ve panik, örgüt içi hesaplamay hzlandrd. Son dönemdeki operasyonlarla sözde lider kadroda yer alanlar bata olmak üzere birçok teröristin etkisiz hale getirilmesi, örgütün sözde üst yönetimiyle krsaldaki teröristleri birbirine düürdü. Sözde lider kadro, krsaldaki teröristleri ajanlkla suçlarken, bu suçlamalar örgütte infazlar artrd. Bölücü terör örgütü, infazlara örgüt mensuplar arasnda huzursuzlua neden olmamas için intihar süsü veriyor.

Gri kategorideki terörist infaz edildi

Örgüt içi infaz son olarak Jandarma Özel Harekat birliklerince 15 Maysta Tuncelinin Pülümür ilçesi krsalnda 3 teröristin etkisiz hale getirildii operasyonla ortaya çkarld.Terörden Arananlar Listesinde gri kategoride yer alan sözde Erzurum Yayladere Gücü sorumlusu Mordem Kanire kod adl Erhan Gülenin k döneminde örgüt yöneticilerinin emriyle kald maarada öldürüldüü ve bunun intihar olarak gösterildii belirlendi.

Ana Sayfaya Git