Çocuklarımızı çalıp götürdü

Annelerden Hüsniye Kaya "Kızıma kavuşmak için buraya geldim. Çocuklarımızı bizden çalıp götürdüler" derken, Sevdet Demir "Ben bir anneyim yüreğim sızlıyor, dayanamıyorum. Oğlum gelene kadar buradan gitmeyeceğim" dedi.

Haberler 31.10.2019 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin HDP il binas önünde 3 Eylülde balatt oturma eylemi sürüyor. HDP il binas önünde bekleyiini sürdürenler arasnda yer alan anne Hüsniye Kaya, Kürtçe yapt açklamada, 5 yl önce 14 yanda daa kaçrlan kz Mekiye için eyleme katldn söyledi. Kaya, çocuuna kavumak için oturma eylemini sürdürmekte kararl olduunu dile getirerek Kar da yasa, yamur da yasa buradan gitmeyeceiz. dedi.

5 yldr büyük aclar yaadklarn anlatan Kaya, kzndan hiç haber alamadn belirterek Kzma kavumak için buraya geldim. çocuklarmz HDP götürmü. Onun için HDPnin kapsna gelmiiz. çocuklarmz bizden çalp götürdüler. ifadelerini kulland.

55 yandaki anne Sevdet Demir de olu Fatihin 4 yl önce Hani ilçesinde ekmek frnnda çalrken daa kaçrldn anlatarak oluna kavumak için oturma eylemine devam edeceini söyledi.

Iraka, Suriyeye gittik, aradk ama bulamadk. En sonunda buraya geldim. (HDP/PKK) Bu zalimlerden umudum kalmad. Bunlar zalimdir. Bunlarda Allah korkusu yoktur. Kendi çocuklarn göndermiyorlar, fakir fukarann çocuklarn kandrp, daa gönderiyor. Bu zalimliktir, zulümdür. diyen Demir, çocuunun ne durumda olduunu bilmediini aktard.

Demir, olundan hiç haber alamadn anlatarak Ben bir anneyim yüreim szlyor, dayanamyorum. Olum gelene kadar buradan gitmeyeceim. diye konutu.

- Tek derdimiz çocuumuzun gelmesi

Vatani görevi için usta birliine giderken 2 Ekim 2015te Tuncelinin Pülümür ilçesinde teröristlerce kaçrlan olu Müslüm için eyleme katlan evket Altnta da evlatlarna kavumak için oturma eylemine devam edeceklerini dile getirdi. Eylemlerinde kararl olduklarn vurgulayan Altnta, unlar kaydetti:

Ünlülerin desteini bekliyoruz. Yanmza gelsinler, bizi desteklesinler. Onlarn buraya gelmesiyle daha mutlu olacaz. Yanmzda görünmeleri, ayn kare içerisinde olmamz, bize ayr biz güç verecek. Futbolcular, din adamlarn, yönetmeleri yanmzda görmek isteriz. Tek beklentim çocuumun gelmesi. Tek derdimiz çocuumuzun gelmesi. Burada buz da tutsak bir amacmz var, o da çocuumuz.

Öte yandan Almanyadan bir hayrsever tarafndan oturma eylemi yapan Diyarbakr anneleri için gönderilen çadrn kurulumu yapld.

Cenazem kalkar, ben kalkmam

Diyarbakrda, geçen yl Dicle Üniversitesi Kimya Bölümü 3üncü snf örencisiyken PKKl teröristler tarafndan Iraka kaçrldn iddia ettii olu Özgür (22) için Ordudan gelen Latife Ödümlü, 10 Eylülden beri HDP il binas önünde oturma eylemi yaptn söyledi. Aslen Siirtli olan, bir olunun asker olduunu, dier çocuklarn komularna brakp Diyarbakra geldiini belirten Ödümlü, Cenazem kalkar ama ben buradan kalkmam. K geldi, hava soudu. Ben burada oturarak dayanyorum, olum orada nasl dayanyor bilmiyorum. Olum darda kalyor, ben de darda kalacam. Büyük olum askerde, dier çocuklarm komularma brakp kapm kilitleyip geldim. 10 Eylül gününden beri burada oturuyorum. çocuklarmz versinler artk. Hastaym. Oluma hasret kaldm. ran ve Iraktaki terör örgütünün kamplarna gittim. Kap kap gezdim. Gerekirse yine giderim. Allahtan baka kimseden korkmuyorum dedi.

Ailelere destek geldi

Ankaradan gelen Aile çevre Doa Deerleri Tasarm ve Gelitirme Dernei (AçED) heyeti evlat nöbetini sürdüren aileleri ziyaret etti.

Duygulu anlarn yaand ziyarete ilikin açklama yapan AçED Bakan enay Baak, annelerin bir an önce evlatlarna kavumasn istediklerini belirtti.

Analarmzn yanndayz. Biz bu vatann evlatlaryz. Onlarn yürei dalanrken elimizden ne gelirse yapabilmeliyiz. diyen Baak, ailelere desteklerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git