Çocuklarımızı istiyoruz!

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan "Diyarbakır anneleri"nin 3 Eylül'de partinin il binası önünde başlattığı oturma eylemi devam ediyor.

Haberler 22.10.2019 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrldn belirttikleri çocuklarnn bulunmasn isteyen 55 aile, HDP binas önündeki oturma eylemini 50inci gününü geride brakt.

DEVLETMZ OLUMU KURTARACAK

Mardinin Derik ilçesinden Diyarbakra gelen Emine- eyhmus Kaya çifti, stanbulda polis memuruyken, 2015 ylnda Muta kardeinin düün konvoyuyla memleketine dönerken, Diyarbakrn Lice ilçesinde yol kesen teröristlerce kaçrlan oullar Vedat (28) için 5 Eylülde oturma eylemine balad. Eylemin 49uncu gününde konuan baba eyhmus Kaya, olunu çok özlediini belirterek, Benim olum u anda esirdir. Gelsinler, devlete snsnlar, teslim olsunlar. Ben olumu çok özledim. nallah devletimiz, olumu kurtaracak. Ben ve annesi çok üzülüyoruz, 1 sene oldu haber alamyoruz dedi.

EYLEMMZ SONUNA KADAR SÜRECEK

PKK tarafndan kaçrlan olu Muhammed için oturma eylemine katlan anne Ayegül Biçer, çocuklarna kavuuncaya kadar oturma eylemine devam edeceklerini söyledi. Balattklar oturma eyleminde 49uncu günde olduklarn dile getiren Biçer, eylemi kararllkla sürdürdüklerini aktard.

Tehditlere boyun emiyoruz, onlardan korkmuyoruz. Korkmadmz göstermek için tekrar tekrar buradayz. diyen Biçer, öyle konutu: Evlatlarmz istemek için bu eylemi balattk, sonuna kadar da sürdüreceiz. Yaz, k fark etmiyor. Yamur altnda slanmaya da razyz. Evlatlarmzn ne halde olduunu bilmediimizi için zdrap çekiyoruz. çocuklarmz almadan buradan gitmeyeceiz. Güçlüyüz, ayaktayz, sonuna kadar eylemimizi sürdüreceiz. nallah buradan zaferle ayrlacaz.

çOCUKLARIMIZ GELMEDEN KALKMAYACAIM

5 yl önce 14 yanda daa kaçrlan kz Mekiye için eyleme katlan anne Hüsniye Kaya da çocuuna kavumak için oturma eylemine dahil olduunu söyledi. Kar olsun, yamur olsun buradan gitmeyeceiz. ifadesini kullanan Kaya, 5 yldr büyük aclar yaadklarn aktard. Kaya, kzndan hiçbir haber alamadn dile getirerek, Bunlarn merhameti yok. çocuum gelmeden buradan kalkmayacam. diye konutu.

Ana Sayfaya Git