"Çocuklarımızı Kur’an ile büyütmemiz lazım"

Çocukların Yüce Allah’ın en büyük emanetlerinden biri olduğunu söyleyen Diyarbakır Cebel-i Nur Camii İmam Hatibi Mahmut Beyaz, “Bu nedenle çocuklarımızı Kur’an ile büyütmemiz lazım.” dedi.

Haberler 27.06.2018 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hayrl nesiller yetitirmeye katk salayacak, çocuklar Kuranla ve Hazreti Muhammedin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) örnek hayatyla buluturacak Kuran kurslar balad. Önceki gün açlan kurslar, 17 Austosa kadar devam edecek.

Kurslar vesilesiyle çocuklar, Yüce Allah daha iyi tanyacak, iman ve slam kalplerine nakedecekler. Kuran- Kerimle ve Hazreti Muhammedin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) örnek hayatyla daha yakndan tanacaklar. Kurann istedii, Peygamberi de yaayarak gösterdii doruluk ve dürüstlüü, efkat ve merhameti, sevgi ve saygy, hak ve adaleti, paylama ve yardmlamay, kardelik ve muhabbeti, ahlk deerleri daha derinden kavrayacaklar. Ftratlarn kötülüklerden koruyacak ibadetleri örenecekler.

CAMLER, MLYONLARCA çOCUK çN ETM YUVASINA DÖNÜECEK

Camide çocuk Sesi, Vatanmn Neesi iaryla camiler, bu yl da milyonlarca çocuk için bir eitim yuvasna dönüecek.

çocuklarn Yüce Allahn en büyük emanetlerinden biri olduunu söyleyen Diyarbakr Cebel-i Nur Camii mam Hatibi Mahmut Beyaz ,çocuklarmz Kuran ile büyütmemiz lazm. dedi.

Yaz Kuran kurslarnn Diyanet leri Bakanlnn Camide çocuk Sesi, Vatanmn Neesi temasyla baladn söyleyen Beyaz, Sabah saat 09.00dan 11.45e kadar, bir de isteyen örencilerimize öleden sonra ders verilmektedir. Ama arlkl olarak 09.00 ila 12.00 aras ders veriyoruz. Kz çocuklarmza bayan öretici hoca hanmlar ders veriyor. Camimizin onlara ayrlan alt ve üst katlarnda ders veriyorlar. Caminin içinde ise erkek örencilere, erkek öretici hocalar olarak bizler ders vermekteyiz. Bir de 4-6 ya aras çocuklarmz var. Onlara eitimlerini rahatlkla yapabilecekleri uygun ortam hazrladk. Bayan öreticilerimiz tarafndan kendilerine karma olarak ders verilmektedir. dedi.

Sizin en hayrlnz Kuran örenen ve öretendir

Kurann bütün insanla gönderilmi ilahi bir kitap olduunu ve ilahi kitab örenip hayatmzda tatbik etmenin hepimizin görevi olduunu söyleyen Beyaz, Peygamber Efendimiz Sizin en hayrlnz Kuran örenen ve öretendir. buyurmulardr. nsanlarn en hayrls vasfn elde etmek istiyorsak evvela Kuran örenmemiz, sonrasnda da öretmemiz gerekmektedir. Kuran Kerim, Efendimizin Veda Hutbesinde beyan ettii ekliyle bize bir emanet olarak kalmtr. Ben aranzdan ayrlyorum, size iki ey brakyorum, onlara sarldnz sürece hidayetten ayrlmazsnz, dalalete dümezsiniz. diye bizzat sevgili Peygamberimiz tarafndan bize Veda Hutbesinde bir mesaj braklmtr. Bizler bu emaneti, ilahi bir emanet olarak almal ve o ilahi emanete gösterilmesi gereken hürmeti, saygy göstermeliyiz. En önemlisi de Kuran okumal, anlamal ve hayatmzda tatbik etmeliyiz. Temel gaye bu olmaldr. ifadelerini kulland.

çocuklarmz yakt talar ve insanlar olan cehennem ateinden koruyalm

Beyaz sözlerini öyle sürdürdü: çocuklarmz bizim en deerli varlklarmzdr. Biz çocuklarmzn nasl ki geleceklerini, yarnlarn, maddi olarak düünüyorsak onlarn ahiretini de düünmek zorundayz. Kuran- Kerimde Allah (Celle Celaluhu) öyle buyuruyor: Kendinizi ve ailenizi, yakt talar ve insanlar olan cehennem ateinden koruyunuz. Bu korunmak iman ve Kuran ile amel etmekle olur. Kurann mutlaka Müslümann hayatnda olmas lazm. Bizler onlarn dünyasn düünürken ahiretini asla ihmal etmemeliyiz. çünkü bu çocuklarmz Kuranla büyüdükleri zaman, Kurandan ders aldklar zaman, ümit var olacamz bir nesil olurlar ve ebeveynleri için de hayrl bir evlat haline gelirler. Toplum içerisinde fert olarak gurur duyacamz ahsiyetler haline gelirler.

çocuklarmz ekranla deil akranlaryla büyümek için camiye gelsin

Geçmi nesil ile imdiki nesli kyas ettiimiz zaman imdiki çocuklarmz hep içine kapank. Sayg noktasnda bazen yetikinlere, ebeveynlerine ve toplumdaki büyüklerine kar gereken hürmeti göstermediklerine ahit oluyoruz. diyen Beyaz sözlerini öyle noktalad:

çocuklarmzn zararl alkanlklar edindiklerini görüyoruz. Ekran karsnda veya ellerindeki tablet, telefon araclyla vakit öldürdüklerine ve bu ekilde büyüdüklerine ahit oluyoruz. Bu durum, çocuklarmza sanal lemde birçok kötü alkanln sirayet etmesi anlamna gelmekte. Ekranla deil akranlaryla bir neslin yetimesi için ebeveynlerin çocuklarn camiye getirmesi gerekir. çocuklar, hocalar eliinde yaz tatillerini deerlendirmeli ve bu ekilde manevi hayatlarna bir eyler akmaldr. Rahmetten istifade etmelerini salamak için ebeveynlerin çocuklarn Kuran kurslarna getirmelerini tavsiye ediyoruz. çünkü neslimiz eer sokak ve internet ortamnda, ekran karsnda vakit geçirirse hepimiz üzüleceiz ama en bata ebeveynler üzülecektir. çünkü sayg duyan bir nesil deil de inciten, karlk veren bir toplum oluacaktr ki bu hepimizi olumsuz etkiler.

Ana Sayfaya Git