Çocukların dilinden Ramazan!

Ramazan ayını oruç tutarak geçirmeye çalışan çocuklar, bu şekilde hem nefislerini terbiye ettiklerini hem de Allah'ın rızasını kazanmaya çalıştıklarını söylediler.

Haberler 02.06.2018 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda etkili olan scaklara aldrmadan on bir ayn sultan Ramazanda oruç ibadetlerini yerine getiren çocuklar, küçük bedenleriyle oruç tutabildikleri için çok huzur bulduklarn söylediler.

Oruçlu olduklar halde hem Kuran- Kerim ve kitap okuduklarn hem de oyun oynadklarn anlatan çocuklar, bütün Müslümanlarn oruç ibadetlerini eda etmeleri gerektiini söyledi.

Allahn, orucu farz kldn dile getiren Sait Hasan Canözü (12), imdiye kadar 13 gün boyunca oruç tuttum. çünkü Allahn farz kld bir ibadetimizdir. slamn artlarndan biridir. Kendi irademi oruçla güçlendiriyorum. Oruç saln kalkandr. Hem midemizi dinlendiriyoruz hem de oruç sayesinde ibadetimizi yerine getiriyoruz. Ben Allah için oruç tutuyorum. Oruç tuttuum günler sabah namaz için camiye, öle vaktinde mukabeleye gidiyorum. Annem ve babamdan etkilenerek oruç tutuyorum. Dükknlarn oruç aynda açk olmas ve baz yetikinlerin oruç tutmamas beni çok rahatsz ediyor ve üzüyor. dedi.

Allahn rzasn kazanmak adna oruç tuttuunu bildiren 13 yandaki Resul Akta, insana mutluluk veren bu ibadeti bütün Müslümanlarn yerine getirmesi gerektiini kaydetti.

Oruç tutmayanlar yarn hesaba çekilecek

Herkesin oruç tutmasn istiyorum. Oruç tutmayanlar bizim yanmzda yemek yemesinler çünkü bizim de canmz çekiyor. diyen Ömer Güne (13), Allahn rzasn kazanmak için oruç tutuyorum. mtihan oluyoruz ve yemek yemediimizde salkl bir vücuda kavuuyoruz. 6 gün tuttum, dier günler hasta olduum için tutamadm. Allah rzas için oruç tutun. Oruç tutmayanlar yarn hesaba çekilecek. Oruç tutmuyorsanz bile oruç tutanlara sayg gösterin. ifadelerini kulland.

Geçtiimiz Ramazan aynda 15 gün oruç tuttuunu, bu yl ise tamamn tutmay düündüünü anlatan Yusuf Ayaz (13), unlar söyledi: Oruç tutarken camiye gidiyorum, mukabeleye katlyorum. Arkadalarmla oynuyorum. Gördüüm baz insanlar oruç tutmuyor. Baz dönerciler de döner satyor. Bunlar görünce insann can istiyor. Bu mübarek ayda döner satmamalar gerekiyor ama satyorlar.

Ramazan ay ibadet aydr, ben de bunu deerlendiriyorum

Ramazann ibadet ay olduunu belirten Muhammed Baran (12), Vaktimi Kuran okumakla ve ibadet etmekle geçiriyorum çünkü Ramazan ay ibadet aydr. Ben de bunu deerlendiriyorum. Camiye gelip Kuran okuyorum, namaz klyorum, ibadetlerimi yapyorum. Anne ve babamdan, çevremden örnek alarak orucu örendim. Onlara oruç tutmalarn, cennete girebilmeleri için sevap ilemelerini öneririm. Oruç tutmalar lazm. Biz tutuyorsak onlarn da kesin olarak tutmalar gerekiyor. eklinde konutu.

Ahirete yatrm yapmak için oruç tutuyorum

Musap Yamur (10), ahirete yatrm yapmak için oruç tuttuunu belirterek, Orucu iki gün tutmuyorum, bir gün tutuyorum. Orucu ahirete yatrm yapmak ve cennete girmek için tutuyorum. Oruçluyken camiye, mukabeleye geliyorum. Sonra camide kalyorum. ftar vakti eve gidip, iftarm açyorum ve teravihe geliyorum. dedi.

Nefsimizi terbiye etmek için oruç tutuyoruz

Oruç tutarken ihtiyaç sahiplerinin durumunu daha iyi anladklarn dile getiren Mustafa Kaymaz (13), u ifadeleri kulland: Nefsimizi terbiye etmek için oruç tutuyoruz. Rabbimiz emrettii, fakir ve muhtaçlarn durumunu anlamak, kendimizi kötü eylerden alkoymak için oruç tutuyoruz. Ben sadece bir gün oruç tutmadm.

Mazereti olmayan herkesin oruç tutmas gerektiini söyleyen 9 yandaki Yusuf Han ise Orucu Allah emrettii ve sevap kazanmak için tutuyoruz. Allahn rzasn kazanmak, nefsimi terbiye etmek için oruç tutuyorum. Cennete girmek için oruç tutuyorum ve herkesin oruç tutmasn istiyorum. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git