Çocukların gözüyle dünya

Diyarbakır’da İşkence ve Şiddet Mağdurları İçin Sosyal Hizmet, Rehabilitasyon ve Adaptasyon Merkezi Derneği (Sohram-Der) ile Barselona ve Madrid üniversitelerinden iki akademisyenin yürüttüğü, “Çocuğun gözünden dünya” adlı fotoğraf projesi çerçevesinde çekilen fotoğraflar, çeşitli yerlerde sergilenip, kitap haline getirilecek.

Haberler 10.02.2018 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sohram-Der Genel Bakan Mim Yavuz Binbay, Türkiyenin sava, terör ve iddet gibi konularla olumsuz yanstlan imajn krmak için projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Projeyi Sohram-Derin, Barselona ve Madrid üniversitelerinden iki akademisyenle birlikte hazrladn anlatan Binbay, Gelen akademisyenlerimizden Estella De Castro ve Tatiana Diniz fotoraf makineleri getirip, çocuklarla bir konu üzerinde anlaarak o konuda çocuklarn istedikleri veya kendi hayal dünyalarnda oluturduklar imajlar fotoraf makineleri ile çekip üniversite tarafndan kitap ve sergiye dönütürecek. çocuun dünyaya nasl baktn anlatan sergiler düzenleyecekler. Böylece hem ülkemizin buradaki imajn dünyaya yansmasn hem de ülkemizin olumsuz yanstlan imajn krmak için böyle bir program balatm olduk dedi.

MÜLTECLERE YÖNELK

Derneklerinin uzun yllardr mültecilere yönelik çalmalar yaptn dile getiren Binbay, Özellikle mültecilerin bebeklerine haftada 4 litre süt ve elbise datyoruz, psikoterapi hizmeti veriyoruz. Elimizden gelen yardmlar yapmaya çalyoruz. Bu konuda hayr sahiplerinin ve duyarl insanlarn da bizlere katkda bulunmalarn diliyoruz. Sohram burada muhtaç olan herkes için vardr. kence madurlar, aile içi iddet görmü, yaamn sorunlarndan bulanm insanlar için vardr. nsanm ama bir destee ihtiyacm var diyen herkes için Sohram hizmet vermeye hazrdr diye konutu.

Ana Sayfaya Git