Çocuklarıyla ortada kaldı

Diyarbakır’da iş bulamadığı için eve ekmek götüremeyen Zülküf Açıkgöz, sorun yaşadığı eşi tarafından terk edilince biri henüz sütten kesilmemiş 4 çocuğuyla ortada kaldı.

Haberler 14.03.2018 - 11:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar ilçesine bal 5 Nisan Mahallesinde yaayan Açkgöz ailesi kendilerine yardm elinin uzatlmasn bekliyor. Kahvehanelerde çalarak ailesini geçindirmeye çalan 34 yandaki baba Açkgöz, son birkaç aydr isiz kald. çalt süre içerisinde ald maala kt kanaat evi geçindirmeye çalan baba Açkgöz, isiz kalnca hem borçlar hem de aile içi sorunlar büyümeye balad. Bir türlü i bulamayan baba Açkgöz, en sonunda tartt ei tarafndan terk edilince çocuklar Ceren (12), Ceyda (10), Semanur (5) ve anne sütüyle beslenen 1,5 yandaki Muhammet ile ortada kald. imdi çocuklarna hem annelik hem babalk yapan Açkgöz, yetkilerden kendisine bir yardm eli uzatlmasn istiyor. Okula giden kz çocuklar Ceren ile Ceyda ise komularnn, akrabalarnn verdii elbiseleri ve okul eyalarn kullandklarn ifade etti. Ceren ve Ceyda, isteklerinin dier örencileri gibi kendilerinin de bir bilgisayarlarnn, çalma masalarnn ve okul gereçlerinin olmas olduunu belirtti.

Bir yardm eli uzatlsa çok iyi olur

Geçim skntsyla boutuunu belirten baba Açkgöz, Ben i bulamyorum. olduu zaman da aylk bin, bin 200 lira civarnda bir gelirim oluyor. Anca mutfam karlayabiliyor. çocuklarm okul okuyor, onlarn masraf, onlarn elbiseleridir bunlar yetitiremiyorum. Kira borcum 3 aydr bin liraya yakn üst üste birikmi, veremiyorum. çalmadm zaman sknt çekiyorum. Hiç kimseden bana yardm gelmiyor, anne babamn da maddi durumu skntl. Talebim valimizden bize bir yardm eli uzatabilirlerse, erzak olur, elbise olur, kira konusunda yardmc olabilirlerse. çocuklarm okutuyorum okul yönünden yardm ederlerse çok sevinirim dedi.

Anne evi terk etti

Maddi skntlardan dolay ei ile sorunlar yaadklarn ve einin çocuklar da brakarak evi terk ettiini kaydeden baba Açkgöz, Bu nedenle o da beni terk etti gitti. Maddi skntlara o da dayanamad beni brakt gitti. 4 çocuum var bir baba olarak yine bakarm ama en uzak olum süt içiyor ona nasl bakacam bilmiyorum. Ben oluma nasl bakacam bilmiyorum? diye konutu.

Kzlarn tek derdi okullar

Ailenin en büyük çocuklar Ceren, maddi durumlar olmad için yeni elbise alamadklarn, okul ihtiyaçlarn karlayamadklarn bu yüzden akrabalarndan ve hayrseverlerden aldklar elbise ile okul araç gereçlerini kullandklarn kaydetti. Defterinin, boyalarnn olmasn istediini belirten Ceren, Defterim, resmim, boyalarm, çantam olsun istiyorum. Kardeimin çantas yok. Olsun istiyorum. Maddi durumumuz iyi deil. Bilgisayarm olmasn isterim ifadelerini kulland.

Okula giden ailenin dier ferdi Ceyda ise, unlar söyledi: Elbiselerimin olmasn isterim. Elbisem yok. Defterlerim hepsi yrtk. Defterim olmasn isterim. çantam erkek çocuklarn çantas bir çantam olmasn isterim. Bilgisayarm ve oyuncaklarmn olmasn isterim.

Ana Sayfaya Git