Çocukların neden kötü karakterlere ihtiyacı var?

Her harika çocuğun hikayesinde bir kötü karakter vardır. Bu kötü karakterler, çocuk edebiyatının unutulmazları arasında yer alır. Evet, kötü karakterler tüyler ürpertici, kurnaz ve iğrençlerdir. Öyleyse neden çocuklarınıza onları okumalarını tavsiye ediyorsunuz?

Haberler 26.01.2021 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarn kötü karakterlere de ihtiyac olduunu belirten fantastik çocuk edebiyat yazar Esra Zerbeliz Avgören, bunun nedenlerini öyle açklyor:

KÖTÜ KARAKTERLER OLMASAYDI?

Bir çocuk kitab, harika bir kötü karakter sayesinde gerçekten daha da harika olabilir. çou zaman en ilginç ve aklda kalan karakterler kötü adamlardan, kötü kadnlardan çkar. Kötü karakterler olmasayd çocuk kitaplar skc olurdu.

Edebiyat tarihinde çok uzun zamandr bizimle beraberler olan kötü karakterler önemli bir amaca hizmet ediyor. Kötüler, çocuklara dünyamzdaki kötülüklerle baa çkma konusunda önemli dersler verir. Kötülerin dier karakterler üzerindeki etkilerinden ve onlarla savaan kahramanlardan örenilecek çok ey vardr.

çocuk kitaplarnn amac çocuklara hayatta baz önemli dersler öretmek olduundan, küçükleri dünyada çeitli kötülük türlerinin var olduu gerçeiyle tantrmak için hikayelere kötü karakterleri dahil etmek gerekir. çocuk kitaplar sadece çocuklara kötülüün var olduunu öretmekle kalmaz, ayn zamanda çocuklar kötülüün yenilebileceine de inandrr.

KÖTÜ KARAKTERLERDEN ÖRENLECEK 5 Y EY

Kitaplarda, düman ne kadar kötü olursa olsun, nihayetinde iyiliin kötülüe kar zafer kazanabilecei gösterilir. çocuklar, ezilenlerin ve güçsüzlerin sadece cesaret, dürüstlük ve erdem sahibi olarak sonunda galip gelebileceklerini örenirler.

Hrszlk, çocuklarn asla yapmamay örenmesi gereken bir eylemdir. çocuk edebiyatnda birçok kötü karakter hrsz olarak tasvir edilir. Bu olaylar örgüsü kullanlarak çocuklara hrszln haksz ve adaletsiz olduunu, dürüstlük ve doruluun sahip olunmas gereken harika özellikler olduunu öretebilir.

Kötü karakterler özellikle çocuklar kaçrmaya çalr. çocuklar tehlikeden kaçnmada saduyunun önemli olduunu ve cesaret ile kahramanlklarn muhteem nitelikler olduunu örenirler.

Bir çocuk kitabndaki kötü karakterin amac, çocuk kahramana meydan okumaktr. Bir kötü adamn görevi, onu öldürmeyi göze alan kahraman yenmektir. çocuklara güç, korkusuzluk ve arkadalardan biraz yardm almann hayatta kalma konusunda çok yardmc olaca öretilebilir.

çou kötü karakter mutluluu küçümsüyor gibi görünür. Bu karakterler genellikle sefil hayatlar yaarlar. Bu nedenle, dier insanlarn da mutlu olmasn engellemeye çalrlar. Onlar için mutluluk bir yalandr ve bu nedenle herkes tpk onlar gibi sürekli üzüntü içinde yaamaldr. çocuklar bu karakterler sayesinde dünyada gerçek mutluluk olduunu örenebilirler.

Ana Sayfaya Git