Çok kuvvetli geliyor...

Meteoroloji'den yapılan uyarıda yurt genelinde hava sıcaklığının 3-7 derece düşeceği ve yağışlı havanın etkili olacağı belirtildi. Hafta sonu Doğu Karadeniz'de çok kuvvetli yağış beklendiği kaydedildi.

Haberler 28.06.2019 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji Genel Müdürlüünden yaplan açklamada, Türkiyenin cuma gününden itibaren Karadeniz üzerinden gelen serin ve yal havann etkisine girecei tahmin ediliyor. 28 Haziran Cuma günü Trakya, Marmarann dousu, Bat Karadeniz kylar, Dou Karadeniz, Dou Anadolunun kuzeydousu ile Akdeniz bölgesinin iç kesimlerinde saanak ve gök gürültülü saanak yalar bekleniyor denildi.

DOU KARADENZE DKKAT

Meteoroloji hafta sonu ise hava durumu öyle açklad:

Cumartesi ve pazar günleri de Marmarann dousu, Karadeniz, ç Anadolunun kuzeydousu, Dou Anadolunun kuzeyi ile Dou Akdenizin iç kesimlerinde saanak ve gök gürültülü saanak yalar bekleniyor.

Bu yalarn Bat Karadeniz (Düzce, Zonguldak, Bartn, Kastamonu ky kesimi), Dou Anadolunun kuzeydousu, Samsunun dousu ile Orduda kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Dou Karadeniz ky illerinde (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) çok kuvvetli ve yer yer iddetli olaca (100-200 kg/metrekare arasnda) tahmin ediliyor.

Dou Karadeniz ky illerinde iddetli yalarn meydana getirebilecei ani sel, su basknlar ve heyelan gibi olumsuzluklara kar ilgililerin ve vatandalarmzn dikkatli ve tedbirli olmalar gerekmektedir. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava scaklklarnn hafta sonunda hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri civarna, Pazar ve Pazartesi günleri ise ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde mevsim normallerinin altna düecei tahmin ediliyor.

Serin ve yal sistemin pazartesi akamndan itibaren etkisini kaybedecei ve hava scaklklarnn 2 Temmuz Sal gününden itibaren tekrar yükselmesi beklenmektedir.

Ana Sayfaya Git