Çölyak hastaları için yürüdüler

Diyarbakır’da İl Sağlık Müdürlüğü’nün koordinesinde Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmet Daire Başkanlığı’yla 9 Mayıs Dünya Çölyak Farkındalığı Günü kapsamında ailelere ve hastalara bilgilendirme semineri verildikten sonra yürüyüş yapıldı.

Haberler 10.05.2022 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Salk Müdürlüü Halk Sal Hizmetleri Bakanl Bulac Olmayan Hastalklar Birimi, 9 Mays Dünya çölyak Farkndal Günü kapsamnda Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Bakanl ile çölyak tans olanlara eitim semineri düzenledi. çocuk Hastalklar Hastanesi Diyetisyeni enay Damla tarafndan, çölyak ve Diyet Tedavisi hakknda verilen eitimde hasta ve ailelerinin boy, kilo, eker, tansiyon ölçümleri yaplarak salk taramas yapld. Bilgilendirmenin ardndan Yeniehir lçe Salk Müdürlüü koordinesinde l Salk Müdürü Dr. Cihan Tekin, Halk Sal Hizmetleri Bakan Dr. Zülfü Bar ahin, Halk Sal Hizmetleri Bakan yardmcs Dr. Serkan Bütün, Bulac Olmayan Hastalklar Birim Uzman Dr. Ferah ahman Gören, lçe Salk Müdürü Dr. Semih Erdal Tekay, birim personelleri ve belediyesi personelleri ile vatandalarn katlmyla yürüyü yapld.
BU FARKINDALIKLARIMIZ DEVAM EDECEK
l Salk Müdürü Dr. Cihan Tekin, temel görevlerinin toplumda hastalk yaygnlamadan koruyucu salk hizmeti vermek olduunu söyledi. Dr. Tekin, Bu kapsamda farkl kurumlarla ibirlii yapyoruz. Genel anlamda bunu yapmak istiyoruz. Farkndalk günü olan 9 Mays Dünya çölyak Gününde bunu yaptk. Vatanda hem uyarmak hem de hatrlatmak için organizasyon yaptk. Bu farkndalklarmz devam edecek dedi.
Konumann ardndan Sümer Park önünde balayan yürüyü Ant Parkta sona erdi.

Ana Sayfaya Git