Çöp alanı tehdit ediyor

Ergani’de vatandaşları hastalık korkusu sardı

Haberler 25.08.2018 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Ergani ilçesinde ehre yaklak 2 kilometre uzaklkta bulunan çöp alan binlerce vatandan saln tehdit ediyor. Yaklan çöpler nedeniyle çkan metan gaz ve kötü koku nedeniyle camlarn açamadklarn belirten vatandalar hastalk korkusu sard.

Ergani ilçesine yaklak 2 kilometre uzaklkta bulunan ehir çöplüünden çkan duman ve kötü koku vatandalarn saln tehdit ediyor. Yllardr çöp alan olarak kullanlan alann yeni yerleim yerlerinin yaplmasyla beraber ehre çok yakn olduunu ve binlerce insann saln tehdit ettiini belirten vatandalar, çöplükten çkan metan gaz ve kötü kokudan dolay camlarn açamadklarn ifade etti. Rüzgarl havalarda özellikle çocuklarnn ve hastalarn yaylan duman ve kokudan kötü etkilendiini belirten vatandalar çöp alannn kaldrlmas için yetkililerin harekete geçmesini istiyor. Yllardr Erganide oturduunu belirten pastane iletmecisi Mehmet ahgüzel, Her akam Erganiyi bir sis bulutuna çeviren ehir çöplüünün yaklmasndan halk olarak rahatsz oluyoruz. Astm hastas annemi her yaz bu duman yüzünden baka ehre götürmek zorunda kalyorum. çöplük yaklak 2 kilometre uzakta. Her yere bildirdim en son valilie dilekçe yazmam gerektiini söylediler dedi.

Pencereleri açamyoruz

Yeniehir semtinde ikamet eden ev hanm Cemile Demirta, yaylan duman nedeniyle zor günler yaadklarn ifade ederek, çocuklarmz ve bizi hasta eder diye pencereleri açamyoruz, balkona çkamyoruz diye konutu.

En az 10 bin kii etkileniyor

Site yöneticisi Nihat Yüksel ise birkaç yere müracaat ettiklerini ama ilgilenenin olmadn ve bu durumdan en az 10 bin kiinin etkilendiini vurgulayarak, Her gün ate yaklyor. Duman bütün siteleri basyor. Yetkililerin bu ie bir an önce el atmalar lazm. Balkona aslan elbiseler sabaha kadar simsiyah oluyor. Özellikle çocuklar kötü etkileniyor. Metan gazdr, naylondur her türlü pislik var. çkan zehir her an için herkese dokunabilir. Sadece bizim sitenin 500 nüfusu var. Bundan etkilenen kii says da en az 10 bin. Her gün bu çileyi çekiyoruz ifadelerini kulland.

Apartman kapcs Kenan Eri de, duman ve kokudan dolay geceleri yatamadklarn dile getirerek, çocuklarmz hasta olur, salgn olur korkusu yayoruz. Kendimi bildim bileli o çöp alan böyle. Bu duruma bir el atlmas lazm ifadelerinde bulundu.

Eim maske takp yatyor

Site sakini Sultan Arslanolu, einin akcier kanseri olduunu ve dumandan dolay einin maske takp yattn belirterek, çok zorluklar çekiyoruz eklinde konutu.

Bir dier site sakini Sultan Kaya ise mahallece bu durumdan rahatsz olduklarn aktararak, unlar kaydetti:

çöp alannn kaldrlmasn istiyoruz. Küçüklere de büyüklere de zarar var. Astm hastas olan var cierlerinden rahatsz olan var.

Ana Sayfaya Git