Çöp evde 9 kişi yaşıyor

Kent merkezinde çöp evde yaşayan Demir ailesine Siirt Belediyesi Temizlik ve Evde Bakım Hizmetleri el attı.

Haberler 07.01.2018 - 12:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirt Belediyesi Temizlik ve Evde Bakm Hizmetleri ile Aile Sosyal Politikalar l Müdürlüünün ortaklaa yürüttükleri çalmada Abdulkerim Demir adl vatandan çöple dolu evi belediye bünyesinde bulunan temizlik ekipleri tarafndan temizlendi.

çÖP EVDE 9 K

Evde salk hizmetlerinin yan sra evlerinin temizliini yapacak durumda olmayan vatandalar için Evde Temizlik hizmetini balattklarn söyleyen Sosyolog Servet Klç, Siirt Belediyesi olarak evde bakm ve temizlik hizmeti kapsamnda yürüttüümüz projede bu ekilde bir ev tespit ettik. Aile Sosyal Politikalar l Müdürlüü ile beraber ev ziyareti gerçekletirdik. Fakat ev içerisinde gördüümüz tablo çok kötüydü. Duruma çok üzüldük. Evin içerisi çok kötü durumdayd.

BELEDYE MÜDAHALES

çöp ev haline gelmiti. Bizde bu ev için ne yapabiliriz noktasnda düünmeye baladk. lk etapta temizlik ileri müdürlüünü devreye soktuk. uan arkadalar içeride evi temizliyor. Evde yatalak olan bir teyzemiz var onun için de doktorumuz, hemiremizle birlikte yeniden geleceiz. Onun da bakmn gerçekletireceiz. Sonrasnda evde yaayan okul çandaki çocuklara psikolojik ve sosyal desteimizi sürdüreceiz. Desteimizi sürdürmeye de devam edeceiz. l genelinde bu ekilde tespit ettiimiz evlere yönelik evde bakm hizmeti olarak çalmalarmz devam edecektir dedi.

EVN TEMZL

çöp evi andran Demir ailesinin evini temizlik ekipleriyle temizlediklerini ve yaanabilir hale getirdiklerini belirten Klç, Okul çandaki çocuklara sosyal destek saladk. Siirt Belediyesi olarak tespit ettiimiz evleri evde bakm ve temizlik hizmeti altnda gerek yal bakm olsun gerek ev temizlii bakm olsun hemen müdahale edip gerekli çalmalarmz yapacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git