Çöp evde kedilerle birlikte yaşıyor

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde çöplüğü andıran evinde kedilerle birlikte yaşayan yaşlı adam, elektrik ve suyu olmadığı için zor zamanlar geçiriyor.

Haberler 12.03.2019 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Ergani ilçesine bal Kemerta Mahallesinde ikamet eden 69 yandaki smail Yamann evi, biriktirdii kyafet, poet, naylon ve benzeri araç-gereçler nedeniyle adeta çöplüü andryor.

Tepe 1. Sokaktaki talardan yapma eski bir evde elektik ve su olmadan yaamaya çalan Yaman, lokanta ve kahvehanelerde esnafn verdii yiyeceklerle karnn doyuruyor.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yollarna (TCDD) bal olarak Elazn Maden ilçesinde yllarca içi olarak çalan yal adam, hayat boyunca evlilik yapmad.

Anne ve babasn kaybettikten sonra tek bana kalan Yaman, ald yallk maayla baz temel ihtiyaçlarn karlamaya çalyor.

Tahtadan yapt merdiven yardmyla evinin üst katna zar zor çkan smail Yaman, kirli yataklarn üzerinde soukta uyumaya çaltn söyledi.

Yal adamn, ahap kirile desteklenen bir odadaki tavann çökme tehlikesiyle kar karya kald evde biriken talar da dar çkararak toplad gözlendi.

Yaman, Burada üüsek üümesek kim ne yapacak? Müracaat ediyoruz ama kimse gelip yapmyor. 2-3 defa geldiler ama kimse bir ey yapmad. Kardelerim Diyarbakrda yayorlar ama bana yardmc olmuyorlar. Madende TCDDde çalrken paramz alp bu evi yaptk. Öyle olmasa buray yapamazdk. dedi.

Yallk maa olmasayd ne yapacaktm?

Arkadalarnn ve çevresindekilerin verdii eyalar evinde biriktirdiini anlatan Yaman, unlar söyledi: Bu eyalar arkadalar bana verdiler. Sen Madende içilik yapyorsun. dediler, ben de getirdim. Bana lazm olduu zaman giyerim, lazm olmadnda da gider. Buradan ya çöplüe gider ya da bir arkada giyer. Ne olacak? Yallk maa alyorum. Bu maala zor geçiniyorum. Yallk maa olmasayd ne yapacaktm? Piyasada i yok. Eskiden i vard. Odun çekiyorduk, kryorduk. Ben devaml Madende çalyordum. Burada hiçbir gün çalmadm.

Bu evin tamiratnn yaplmas lazm

Cami ve benzeri yerlerden getirdii suyu evinde kaynatarak du alp temizlenmeye çaltn dile getiren Yaman, Kendime camiden su getiriyorum, burada scak edip ykanyorum. Su ve elektriim bozulmu. Hepsi bozulmu. Devletten bir yardm istiyorum, yardm da vermiyor. Bu ev böyle olmaz, tamiratnn yaplmas lazm. Belediye gelsin, tadilat yapsn. Yemei burada yapyorum. Bazen çarda, lokantada, kahvede yiyorum. Sada solda yiyorum. Komu ve akrabalarm bana bir ey vermiyorlar. ifadelerini kulland.

Huzur evine gitsem buras yklr

Yaman, çardan getirdii cier ve sütle kedilerini beslediini sözlerine ekleyerek, Bu kedilere de Allah için bakyorum. Her gün birkaç tabak cier alp getiriyorum, burada onlara veriyorum. Müdür, hükümet binasndan geldi, beni arabaya da bindirdi. Gel, sana yatacan bir yer vereceim. dedi. Ben, Müdür bey, ben gelmem. dedim. Huzur evine götürmeyi teklif etti, onu da kabul etmedim. çünkü ben gitsem buras yklr. Evimin yklmasn istemiyorum. eklinde konutu.

Yal adamn komularndan Erol Bozkurt, smail amcaya bazen yemek götürüyorum. Gerçekten perian haldedir. Evin alt katna hayrseverler tarafndan kap ve pencere takld. Eskiden çöpe dönen üst bölümde yayordu, imdi ise alt kattadr. Belediyenin bu evi ykmas gerekiyor çünkü yklma tehlikesiyle kar karyadr. dedi.

Ana Sayfaya Git