Çöp sahasına giren hayvanlar ölüyor!

Sason’a bağlı Dereköyü köyü Zafer mezrası sakinleri, belediyenin çöp sahasında otlanan çok sayıda büyükbaş hayvanın öldüğünü söyledi.

Haberler 11.06.2019 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Sason ilçesinin Dereköyüne bal Zafer mezrasnda belediyenin çöp döktüü alana giren büyükba hayvanlarn öldüü belirtildi. çöp sahasn çevreleyen çitlerin çalnmas üzerine mezrada bulanan büyükba hayvanlarn çöp sahasna girdii ve 2019 yl içinde en az 10 büyükba hayvann yedikleri atklardan dolay öldüü kaydedildi. Hayvanlarn ölmesi üzerine 31 Marttaki yerel seçim öncesi köylülerin durumu birebir Sason Belediyesi yetkilileriyle görütüü ve sorunu çözmelerini istedii ifade edildi.

4 HAYVAN DAHA ÖLDÜ

Zafer mezras sakinlerinden Cahit Aydn adl yurtta, belediye ekiplerinin yaklak 5 yldr çöpleri buraya döktüünü söyledi. Belediyenin çöpü çevreleyen çitleri ve demir kazklarnn uzun bir süre önce çalndn ifade eden Aydn, Otlamaya çkan özellikle büyükba hayvanlarmz çöp sahasna giriyor ve yedikleri atklar nedeniyle ölüyor. Geçtiimiz gün 4 hayvan daha telef oldu. Belediyeden çöp sahasnn etrafn yeniden çitlerle örülmesini ve açkta çöplerin braklmamasn istiyoruz dedi.

BELEDYE: çTLER 4 KEZ çALINDI

Sason Belediyesi yetkilileri ise bugüne kadar çöpün çevresini 4 kez kapattklarn, ancak her seferinde çitlerin çalndn belirterek, köylülerin konuya ilikin belediyeye bavuru yaptn söyledi.

Ana Sayfaya Git