Çöp ve atıkları sanata dönüştürüyor

VAN'ın Erciş ilçesinde Sami Demir (57), çevrede topladığı atık malzemeleri sanata dönüştürüyor. Odun ve metal parçalarından, kuruttuğu yaprak, çiçek, meyve ve balıklardan yararlanarak tablolar yapan Demir, genç kuşaklara çevre bilincini anlatmak için 20 yıldır mücadele ettiğini söyledi.

Haberler 09.05.2018 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erci lçesinde renkli kiilii ile tannan, oto yedek parças satarak ailesinin geçimini salayan 3 kz çocuu babas Sami Demir, doaya olan sevgisini ilginç bir yöntemle dile getiriyor. nsanlarn doaya kar olan duyarlln artrmak için 20 yldr mücadele eden Demir, çevreden toplad atk malzemeleri sanata dönütürüyor. Demir, toplad odun ve demir ile kuruttuu yaprak, çiçek, meyve ve balklarla tablolar yapyor.

çÖPÜ SANATA DÖNÜTÜRDÜ

Atk malzemeleri kafasnda sentezleyip tasarladktan sonra büyük emek harcayarak tablolar yaptn anlatan Demir, bu iten ald olumlu tepkilerden oldukça memnun olduunu söyledi. Yapt tablolar evine, iyerine astn belirten Demir, isteyenlere ise hiçbir ücret almadan hediye ediyor. Demir, Bugüne kadar çevreden topladklarmla 300ün üzerinde tablo ve çeitli biblolar yaptm. Bunu yaparken hem çevreyi temizledim, hem de çevremdeki insanlara çevre bilinci aladm. Eer bizler gençlerimizi iyi yetitirirsek, iyi eitirsek, doay da en iyi ekilde korumu oluruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git