'Corona virüs ilacını buldum' demişti!

Van İl Sağlık Müdürlüğü, 'corona virüs ilacını buldum' açıklamaları yapan ve çevresine kendini doktor olarak tanıtan aktar Mehmet Kasım Alageyik hakkında yasal işlem başlattı.

Haberler 06.03.2020 - 12:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda yaayan ve aktar dükkan bulunan Mehmet Kasm Alageyikin, kendisinin 30 yllk hekim olduunu bildirerek, corona virüse kar ilaç bulduunu iddia etmesi üzerine Van l Salk Müdürlüü harekete geçti. Salk Müdürlüünden yaplan yazl açklamayla Alageyik hakknda, hasta tedavi etmek veya tabip unvan taknmak, ilaç hazrlama belgesi ve diplomas olmad halde ilaç hazrlad gerekçesiyle yasal ilem balatld bildirildi.

Açklamada öyle denildi:

Salk Hizmetleri-laç ve Eczaclk Birimleri tarafndan kanser ve birçok hastalk türünü tedavi ettiini ve corona virüs ilacn bulduuna dair ulusal ve yerel internet haber sitesinde çkan haberler üzerine ad geçen i yerine yaplan denetimde, dükkan sahibi Mehmet Kasm Alageyik, haberde ad geçen ilaçlar üretip satmadn ve internet üzerindeki haberin bir akalama üzerine yapldn beyan etmitir. l Salk Müdürlüünce yaplan denetimde ad geçen aktar ve baharatçnn i yerinin salk ve hijyen kurallarna uygun ekilde faaliyet göstermedii, bitkisel ilaçlarn hijyen kaidelerine uygun ortamda hazrlanmad, bitkilerin uygun koullarda muhafaza edilmedii, izinsiz sat yaplan ürünlerin olduu, yasal mevzuatta belirtilen usul ve esaslara aykr davranld gibi sorunlar tespit edilmi olup, konu Salk Bakanlmzn ilgili birimlerine iletilmitir. Yasal olmayan tbbi müdahalelerin nitelii itibariyle insann yaam ve vücut dokunulmazl üzerinde tehlike yaratmaya elverili bir faaliyet alan olduunu ve suistimallere açk olduunu belirterek, bu tarz haberlerin hukuka uygunluk durumundan yoksun olduu, bu fiilin niteliine göre ilgili mevzuat hükümleri gereince yasal ilem balatld bildirilir. Bu tarz haberlere itibar edilmemesi gerekir.

Ana Sayfaya Git