Çözüm sürecini sabote etmişti

Polis memurları Yumuşak ile Acar'ın evlerinde şehit edilmesine ilişkin davada sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Haberler 09.11.2016 - 08:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Ceylanpnar ilçesinde polis memurlar Feyyaz Yumuak ile Okan Acarn evlerinde ehit edilmesine ilikin davada sanklarn yarglanmasna devam edildi.

anlurfa 2. Ar Ceza Mahkemesinde görülen davann ikinci durumasna, Devletin birlii ve ülke bütünlüü bozma, kiiyi yerine getirdii kamu görevi nedeniyle öldürme suçlarndan müebbet hapsi istenen sanklardan Lütfü Abir ve Hasan Aydn hazr bulunurken Osmaniye T Tipi Kapal Cezaevinde tutuklu Mehmet Naci Ylmaz, Sedat Aydn, Murat Abir ve Ömer Klnç ile zmir 3 Nolu T Tipi Kapal Cezaevinde bulunan Hüseyin Aydn, Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla katld. Sank yaknlar ve avukatlar da duruma salonunda hazr bulundu.

Durumada savunma yapmas istenen Hüseyin Aydn, iyi derecede Türkçe bilmediini, bu nedenle savunmasn sonraki celsede tercüman araclyla vereceini söyledi.

Sanklardan Ömer Klnç da yaklak bir buçuk yldan bu yana tutuklu olduunu, bu nedenle ailesiyle birlikte madur olduklarn belirterek, tahliyesini talep etti.

Sank Sedat Aydn ise yakalanma eklinin suçsuz olduunu gösterdiini iddia etti.

Olay gününün akamnda amcasna ait otomobili kulland srada otomobilin hacizli olduu belirtilerek trafik polislerince durdurulduunu anlatan Aydn, Otomobili otoparka çekerek ilemler için lçe Emniyet Müdürlüüne gittim. Sistemdeki arza nedeniyle gece geç saatlere kadar bekledim. Eer suçlu olsaydm Suriye snrnn ötesine kaçardm. Soruturmay yürüten polisler detayl bir soruturma yapmad. Mahkeme heyetinden beraatimi ve tahliyemi istiyorum. diye konutu.

Sank Murat Abir, olayn sol görülü bir örgüt tarafndan ilendiini kendisinin ise sol görülü bir örgüt ve partiyle ilikisinin bulunmadn ileri sürdü.

Olayn gerçekletii dairenin kar tarafnda bulunan daireyi evlenecei için kiraladn belirten Abir, olaydan önce evi kiraladn, temizliini yapt için olaya dahil edildiini ve tutuklandn iddia etti.

Sank avukatlar soruturmann çarpk ve eksik yapldn, iddianamede çelikiler bulunduunu ileri sürerek müvekkillerinin tahliyesini talep etti. Müvekkillerinin aslsz ihbarla tutuklandn savunan baz sank avukatlar ise ihbarcnn kimliinin tespiti ve ifadesine bavurulmas için gerekli çalmann yaplmasn istedi.

Mahkeme heyeti, verilen arann ardndan sanklarn tutukluluk halinin devamna karar vererek, eksik belgelerin tamamlanmas ve tanklarn dinlenmesi için durumay erteledi.

PKK mensuplar, 22 Temmuz 2015 tarihinde Ceylanpnar lçe Emniyet Müdürlüünde görevli polisler Feyyaz Yumuak ve Okan Acar evlerinde ehit etmiti.

Ana Sayfaya Git