Çukur kazanlara müebbet isteniyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2 yıl önce DBP'li belediyeye ait iş makineleriyle PKK'lı teröristlerin talimatı doğrultusunda çukur kazdıkları belirlenen 2 kepçe operatörü hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 60 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberler 30.03.2017 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesinde DBPli belediyeye ait i makineleriyle PKK mensuplarnn talimat ile çukur kazd belirlenen 2 kepçe operatörü hakknda arlatrlm müebbet ve 60 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açld.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca tutuksuz yarglanan Sur Belediyesinde dönemin Fen leri Dairesi Müdür Vekili Frat G. ile kepçe operatörleri Ali Ö. ve Ylmaz S. hakknda hazrlanan iddianame 8. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Sur bölgesinde çukur kazanlar

ddianamede, 2 yl önce PKKl teröristlerce Sur ilçesindeki ara sokaklara kazlan çukurlarla bölgeye gelecek güvenlik kuvvetlerine pusu hazrl içerisinde olunduu, uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldrda bulunulaca bilgisi üzerine güvenlik güçleri tarafndan söz konusu bölgeye operasyon yapld belirtildi.

Söz konusu sokaklarn temizlenmesi ve güvenli hale getirilmesi amacyla çok sayda güvenlik personeli ve uzman ekiplerce operasyon yapld bildirilen iddianamede, Fatihpaa Mahallesindeki Direkhane Yeni Bahçe 1, Ykkkaya ve Leylek sokaklar ile Dört Ayakl Minare, Kiremit Sokak, Hasrl Mahallesindeki ara sokaklarda yaplan çalmalarda çok sayda mühimmat ile bir teröristin ölü ele geçirildii aktarld.

ddianamede müteki sfatyla ifadeleri bulunan 2 polis de teröristlerin kazd çukurlar, kurduklar barikatlar ve bombal tuzaklar temizlemek için gittikleri bölgede kullanlan Sur Belediyesine ait i makinelerinin plakalarn verdi.

Elde edilen delillerle Surda belediyeye ait i makineleri ile çukur kazldnn belirlendii vurgulanan iddianamede, bu kapsamda dönemin Sur Belediyesi Fen leri Müdür Vekili Frat G, Sur Belediyesi Destek Hizmetleri Müdür Vekili lhami K. ile i makinesi operatörleri Ali Ö. ve Ylmaz Snin yakaland bildirildi.

- çukurlar, öldürmeye teebbüs suçunu oluturmutur

21 Austos 2015te üpheli Frat Gnin çar Karakolu Polis Amirliine giderek, 20 kiilik grubun söz konusu 2 i makinesi operatörünü kaçrdklar iddiasyla ikayetçi olduuna yer verilen iddianamede, unlar kaydedildi:

üpheli Frat Gnin karakola ikayete gidi amacnn suçtan kurtulmaya yönelik olduu anlalmtr. Kepçelerin götürülmesi olayndan haberdar olmasna ramen erken saatte durumu emniyete bildirmemitir. Bu haliyle eyleminin PKK/KCK terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardm suçunu oluturduu tespit edilmitir.

makinesi operatörleri Ylmaz S. ve Ali Önün, PKK/KCK terör örgütü mensuplaryla Sur Belediyesine ait kepçelerle ilçede, PKK/KCK terör örgütünün sözde özerklik yönetimi çerçevesinde çukur kazma, barikat kurma eylemleri dorultusunda birçok sokakta gece boyu çukur kazdklar aktarlan iddianamede, u ifadelere yer verildi:

Bu kazlan çukurlarda siper alan PKK/KCK örgütü üyeleri gece boyu güvenlik güçleriyle silahl çatmaya girmilerdir. Bu çatmalarda bir silahl örgüt üyesi ölü ele geçirilmitir. Söz konusu operasyonda yer alan 2 polis memuru ikayetçi olmutur. üphelilerin, örgütün amacn bilerek ve örgüt talimatlar dorultusunda çukurlar kazdklar belirlenmi, bu kazlan çukurlar, PKK/KCK terör örgütü üyelerinin müteki güvenlik kuvvetlerine kar yaptklar eylemin öldürmeye teebbüs suçunu oluturmutur. çukur kazan üphelilerin eylemleri, güvenlik güçlerine öldürmeye teebbüs eden PKK/KCK terör örgütü üyelerinin öldürmeye teebbüs ve silahl çatmaya girme suçlarna yardm niteliinde olduu tespit edilmitir.

- stenilen ceza

ddianamede i makinesi operatörleri Ali Ö. ve Ylmaz Snin devletin birlii ve ülke bütünlüünü bozmak, ikayetçi olan 2 polise yönelik olarak kiiyi yerine getirdii kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmeye teebbüs suçuna yardm eden sfatyla iledikleri gerekçesiyle 39 yldan 60 yla kadar hapis cezas isteniyor.

Sur Belediyesi Fen leri Dairesi Müdür Vekili Frat G. hakknda ise silahl terör örgütüne yardm etmek suçundan 7,5 yldan 15 yla kadar hapis cezas talep edilirken, Sur Belediyesi Destek Hizmetleri Müdür Vekili lhami K. hakknda ise kovuturmaya yer olmadna ilikin ek karar verildi.

Ana Sayfaya Git