Çukurca’da iki şehit!

HAKKARİ'nin Çukurca ilçesi Kasran Vadisi Aslan Kapanı bölgesinde, güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Ercan Sanca (30) ile Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Sait Barış'ın (26) cenazeleri, Hakkari'de düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Haberler 03.06.2019 - 11:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çukurca ilçesi Kasran Vadisi Aslan Kapan bölgesinde düzenlenen ehit Jandarma Temen Süleyman Özolu-34 operasyonunda dün akam jandarma ekipleri bir grup PKKl ile karlat. çkan çatmada, Astsubay Kdemli çavu Ercan Sanca ve Jandarma Uzman çavu Mehmet Sait Bar ehit oldu, 2 asker de yaraland. Yaral askerlerin çukurca Devlet Hastanesinde tedavileri sürerken, ehit olan Adana Seyhan nüfusuna kaytl Astsubay Kdemli çavu Sanca ve rnak dil nüfusuna kaytl Jandarma Uzman çavu Bar için Hakkari Da ve Komando Tugay Komutanlnda tören düzenlendi.

EHT CENAZELER

Törene, Hakkari Valisi dris Akbyk, Van Asayi Kolordo Komutan Tümgeneral Hac lba, l Jandarma Komutan Tugeneral Nuri Öztürk, l Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberolu, Durankaya Beldesi Belediye Bakan smail Demirci, askeri erkn ve polisler katld. ehitler Ercan Sanca ve Mehmet Sait Barn Türk bayrana sarl tabutlarnn tören alanna getirilmesinin ardndan, ehitler için 1 dakikalk sayg duruunda bulunuldu, sonra özgeçmileri okundu. Daha sonra ehitlerin cenazeleri silah arkadalarnn omuzlarnda tanarak helikoptere konuldu.

ehit Astsubay Kdemli çavu Ercan Sanca ve ehit Jandarma Uzman çavu Mehmet Sait Barn cenazeleri helikopterle Yüksekova Selahattin Eyyubi Havalimanna, oradan da uçakla memleketleri Adana ve rnaka uurland. Hakkari Valisi dris Akbyk ve beraberindeki komutanlar da Hakkarideki törenin ardndan ehit cenazeleri ile birlikte Yüksekovaya gitti.

Ana Sayfaya Git