Cuma akşamını beklemeyin!

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün, bu hafta sonu boyunca 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta gerçekleşecek sokağa çıkma yasağı öncesinde, vatandaşların ihtiyaçlarını belirleyerek cuma günü akşam saatlerine kalmadan, gelecek günler içinde alışverişlerini tamamlamalarını önerdi.

Haberler 16.04.2020 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Perakendeciler Federasyonunun açklamasnda, tüm dünyada olduu gibi Türkiyede de etkilerini gösteren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn süresince tüketicilerin market alverilerini en rahat ve hijyenik artlarda sürdürmeleri için çalmalarn hzla devam ettii belirtildi. Açklamada görülerine yer verilen Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Bakan Ömer Düzgün, Kovid-19 sebepli pandemi ilan ve sonrasnda gelien olaanüstü durum sebebiyle, ülkenin dört bir yannda binlerce yerel markette, tedarikçilerin destei ve çalanlarn özverisi sayesinde en hzl ve kaliteli hizmeti halka sunmaya devam ettiklerini ifade etti.

- MARKET RAFLARIMIZ HER ZAMAN OLDUU GB DOLU OLACAKTIR

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ilki geçen hafta sonu uygulanan sokaa çkma yasann 17 Nisan gecesinden balayarak 30 büyükehir ve Zonguldak ilini kapsayacak ekilde gelecek hafta sonlarnda da yürürlükte olacan açkladn anmsatan Düzgün, unlar kaydetti:

Bizler de operasyonlarmz çalanlarmzn ve müterilerimizin saln gözeterek uygun ekilde düzenledik. Halkmzn bu hafta sonu ihtiyaç duyabilecekleri malzemelerin alverilerini cuma akam saatlerine kalmadan, bugün ve yarn içinde gerçekletirmelerini öneriyoruz. Böylece, bata salk çalanlarmz olmak üzere, devletimizin ve milletimizin büyük gayretle yürüttüü mücadele ile elde edilen sonuçlarn daha iyiye gitmesi ve bu sknty bir an evvel ortadan kaldrmaya destek olmak mümkün olabilecektir.

Tedarik zincirimizin salam ve düzenli olmas sayesinde market raflarmz her zaman olduu gibi dolu olacaktr. Fakat, baz vatandalarmzn son dakika ortaya çkabilecek ihtiyaçlarn cuma akam saatlerinde satn almalar söz konusu olabileceinden, younluun tekrar yaanmamas için, halkmz imdiden alveri listelerini oluturarak yerel marketlerimize bekliyoruz.

Düzgün, açklama dnda kalan tüm illerdeki yerel marketlerin hafta sonu boyunca operasyonlarna devam edeceini bildirdi.

- YEREL MARKETLERDE EN çOK SATAN ÜRÜNLER BELRLEND

Son bir ay içinde gerçekleen sat verilerine göre en çok satn alnan ürünlerin un ve makarna olduunu açklayan Düzgün, Kovid-19 salgnnn Türkiyeyi etkilemeye balad mart aynn bandan beri halkn alveri ve tüketim alkanlklarnda farkllklar ortaya çktna iaret etti.

Ömer Düzgün, Son bir ay içinde, Dou Anadolu, Ege, Karadeniz, stanbul ve Kayseri Perakendeciler Dernei (PERDER) üyelerimizden aldmz verileri deerlendirdiimizde, temel gda kategorisinde birinci srada makarna, ikinci srada un, üçüncü srada ise bakliyat ürünleri, manav kategorisinde en fazla C vitamini içerii olan besinler, temizlik kategorisinde sabun ve sv sabun bata olmak üzere ev ve yüzey temizlik ürünleri ile kat ürünlerinin satn alndn gözlemliyoruz. bilgisini paylat.

- PERAKENDECLERN ALDII ÖNLEMLER

Kovid-19 salgn sürecinde, hem çalan hem de halk sal açsndan birçok önlem alan Türkiye Perakendeciler Federasyonu tarafndan vatandalarn temel gda maddelerine ve temizlik ürünlerine güvenle ulamasn salamak amacyla daha önce yaplan çalmalar ise u ekilde sraland:

Yerel marketlerimizde gerçekletirilen alverilerin saat 16.00-20.00 arasnda younlatndan, tüketicilerin ve çalanlarn sosyal mesafeyi koruyabilmeleri ve hijyenik ortam yapsnn salanmas açsndan, alverilerin sabah saatlerinden balayarak günün farkl saatlerine yaylarak gerçekletirilebilecei hatrlatlmtr. Türkiyenin dört bir yanndaki yerel marketlerimizde halkmzn ihtiyaç duyaca her türlü gda ve temizlik ürünlerinin tedarik edilmesinde aksaklk yaanmamas için her türlü önlemi aldk. Tedarikçilerimizle devaml iletiim halindeyiz, hiçbir marketin raflarnn bo kalmamas için çalmalar sürdürülmektedir. Yerel marketlerimizin depolarnda, reyonlarnda, kasalarnda ve datm hizmetlerinde görev yapan tüm çalanlarmzn hijyen kurallarna uyarak görevlerine devam etmeleri salanmaktadr.

Tüm yerel marketlerde gerekli hijyen koullarnn salanmas için dezenfeksiyon ilemlerinin 7/24 düzenli olarak yapld belirtilirken, 65 ya üstü vatandalarn darya çkmasna getirilen kstlamadan dolay bu kiilere hizmet salamak için her bölgede belediyeler ve STKlarla i birlii yapld kaydedildi.

Ana Sayfaya Git