Cuma günü kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, cuma gününden itibaren Balkanlar üzerinden aşırı soğuk havanın geleceğini, yoğun kar yağışı görüleceğini bildirdi.

Haberler 05.01.2017 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genel Müdür Güne, Türkiyenin halen yüksek basnç merkezinin etkisi altnda bulunduunu, mevsim normallerinin altnda seyreden hava scaklklaryla iç kesimlerde yer yer sisin etkili olduunu belirtti.

Güne, bugün akam saatlerinden itibaren güneybat kesimlerden balayarak, perembe günü dou kesimler hariç ülke genelinde ya görülmesinin beklendiini ifade etti. Güne, genellikle yamur ve saanak, iç kesimlerde karla kark yamur ile kar eklinde görülmesi beklenen yalarn Marmarann bats, ky Ege ile Antalya ve Isparta çevrelerinde kuvvetli olacann tahmin edildiini aktard.

Yeni bir souk hava dalgas

Rüzgarn, perembe günü kuzey, iç ve bat kesimlerde güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer frtna eklinde eseceini belirten Güne, unlar söyledi:

Cuma günü, bat kesimlerde önce kuvvetli lodosla beraber Marmara ve Egede yer yer iddetli saanak ve gök gürültülü saanak eklinde görülecek yalarn, Trakyadan balayarak öle saatlerinden sonra ve akam saatlerinde stanbul ve Marmara genelinde kuvvetli kuzeyli rüzgar ve hzl scaklk düüleriyle yer yer youn olmak üzere kar yana dönüeceini tahmin ediyoruz. Cumartesi günü, kar yalarnn iç kesimlere doru etki alann geniletmesini, Marmara, Kuzey ve ç Ege, Akdenizin iç kesimleri, ç Anadolu ve Bat Karadenizin yer yer youn olmak üzere kar yal geçmesini bekliyoruz.

- Pazar ve pazartesi de kar yalar etkili olacak

Güne, 8 Ocak Pazar ve 9 Ocak Pazartesi günleri kar yalarnn kuzey, iç ve dou kesimlerde etkisini devam ettireceini kaydetti.

smail Güne, perembe günü iç ve bat kesimlerde kuvvetli güneyli rüzgarlarla birlikte artacak hava scaklnn, cuma günü kuzeybat kesimlerden balayarak kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla, hafta sonu iç ve bat bölgelerde hissedilir derecede, 8 ila 15 derece azalacann beklendiini ifade etti.

Balkanlardan gelen souk havann etkisiyle iddetli saanak ile gök gürültülü saanak ile youn kar yalarnn etkili olacan ve önce güney, sonra kuzey yönlerden kuvvetli frtna, ani scaklk deiimleri, ekstrem düük scaklklar, kuvvetli buzlanma, don gibi kuvvetli hava olaylarnn yaanmasnn beklendiini bildiren Güne, ilgililerin ve vatandalarn dikkatli ile tedbirli olmalar, Meteoroloji Genel Müdürlüünün yaynlayaca güncel günlük rapor ve meteorolojik uyarlar takip etmelerinin önemli olduunu vurgulad.

Ana Sayfaya Git