Cuma hutbesinde hac ibadetine dikkat çekildi

Türkiye genelindeki camilerde Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan “Bir mukaddes yolculuk: Hac” konulu cuma hutbesi okundu.

Haberler 29.06.2019 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanl Din Hizmetleri Genel Müdürlüünce hazrlanan bu haftaki Cuma hutbesinde, mukaddes bir yolculuk olan hac ibadeti ilendi.

Bir mukaddes yolculuk: Hac balkl hutbede, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammedin Allah tarafndan kabul edilmi haccn karl ancak cennettir. hadisi hatrlatld.

Mardinin Merkez Artuklu ilçesindeki akir Nuholu Camisinde cuma hutbesini okuyan mam Abdullatif Bilgin, hacca niyet edip yola düen Müslümann bedeniyle ihrama, ruhuyla takva elbisesine büründüünü söyledi.

HAC BADET

Bilgin, Hac, Peygamber Efendimizin ifadesiyle, slam binasnn üzerine oturduu be temel esastan biridir. Hac, Rabbimizin rzasn kazanmak için Kbeyi tavaf etmek, Arafatta vakfeye durmaktr. Mübarek bir yolculukla dünyann dört bir yanndan Mekkeye gelen müminlerin, uzaklarda iken günde be vakit yöneldikleri Kbenin gölgesinde bulumalardr. dedi.

Hacn mümin için bir dönüm noktas olduunu vurgulayan Bilgin, unlar söyledi:

Haclar Hz. brahimin vefasn, Hz. smailin teslimiyetini, Hz. Hacerin tevekkülünü kuanr. Onlar gibi Hak yoluna cann kurban etmeye adanr. Peygamberimizin ayak izlerinin olduu yerlerde dolaan her hac, sabr, ükrü, dirilii ve huzuru bir arada yaar. Bu kutsal yolculuk için heybesini takva azyla dolduran mümin, azn tüketmemek adna her türlü kötü söz ve olumsuz davrantan uzak durmaldr. Hac ibadetini yaparken hiçbir canly incitmemeli ve tabiata asla zarar vermemelidir. O güne kadar yapt hatalar ve iledii günahlar arkasnda brakarak mübarek beldelerden ayrlan hac, kalan hayatnda bir daha bu yanllara dönmemelidir. Bu vesile ile cemaatimizden hacca gidecek olan bütün kardelerimizin haclarnn mebrur olmasn Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Hutbeden sonra ksmetse kendisinin de hacca gideceini dile getiren mam Abdullatif Bilgin, cami cemaatinden helallik istedi.

Ana Sayfaya Git