"Cuma, temizlenme ve hatırlama günüdür"

Bazı kesimlerin "Kara Cuma" kampanyasının kapitalist düşüncenin ürünü olduğunu belirten Diyanet-Sen Van Şube Başkanı, bu günün temizlenme ve hatırlama günü olduğunu söyledi.

Haberler 28.11.2017 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Diyanet ve Vakf Görevlileri Sendikas (Diyanet-Sen) Van ube Bakan Nurullah Arvas, baz kesimler tarafndan yürütülmeye çallan Kara Cuma kampanyasyla ilgili açklamalarda bulundu.

Mübarek cuma gününün karaya çalnmasnn kapitalizmin kin kusan görünümü olduunu belirten Arvas, bunun, israfn, alveri çlgnlnn dünyada hzla yaylmas ve farkl isimlendirmelerle söz konusu düünceye hizmet olduunu söyledi.

Arvas, Noel nasl ki bir alveri tuza ise bunun altnda yatan gizli mesajlarn olduu da muhakkaktr. Tpk dierlerinde olduu gibi kapitalist düünce, bütün günleri adeta birer mesaja çevirmitir. Kapitalist sistemin düman slamdr. çünkü slam, israf ve gösterii kabul etmez. slam, kardelik bilinci içerisinde komusu açken tok yatana rza göstermez. Bugün Avrupann göstermi olduu çlgnlklar, manevi kavramlarn eksikliindendir. dedi.

Kara Cuma olarak adlandrlan gün sinsilikle sahneye sürülmütür

Maddecilii ve israf zirveye çkartan kapitalizmin, ihtiraslar köpürterek insanlarn arzularn ve ihtiyaçlarn snrsz hale getirdiini ifade eden Arvas, unlar söyledi:

Zengin ve fakir arasndaki uçurumu büyütüp, toplumsal huzuru baltalamaktadr. Ülkemiz, global pazara uyarak kapitalist düzenin tuzan adeta ülkemizde yaatmaya kalkarsa kendi kültürünü idam etmi olacaktr ki bizler sivil toplum örgütleri olarak buna geçit vermeyiz. Noel nasl ki usul usul kültürümüze girmeye çalyorsa ayn sinsilikle Kara Cuma olarak adlandrlan gün de ayn amaçla sahneye sürülmütür. Unutulmamaldr ki Allahn yaratt her ey deerlidir ve hiçbir ey yoktur ki bou bouna yaratlm olsun. Fakat baz yerler Kbe gibi, baz talar Hacerul Esvet gibi, baz ehirler Mekke, Medine gibi önemlidir, kymetlidir. Peygamber Efendimizin kabrini tad için kymetlidir. Müslümanln nurunun doduu yer olduu için kymetlidir.

Cuma, temizleme ve hatrlama günüdür

Cuma günü bütün Müslümanlar için birlik ve bütünlük günüdür, Allahn huzurunda toplanma günüdür. diyen Arvas, Temizlenme, hatrlama, hatrlanma günüdür. Bu özel günü çlgnlklarla bedava denecek kadar indirimlerle itibarszlatrmaya çalmak madde için manadan vazgeçmek demektir. Kapitalizm madde için manaya saldran büyük bir tuzaktr, bu tuzaa dümek gaflet getirir, yenilgi getirir, isyan getirir. Sezai Karakoçun söyledii gibi, hürriyet kadar önemli olan bir gündür cuma. Allahn huzurunda toplanlan gündür cuma. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git