Cumhurbaşkanı Erdoğan: Münbiç'e de gidilecek

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi de Münbiç'te kanallar açıyorlar. Bu ne demektir biliyor musunuz? Evet 'biz mezarı hazırladık, gelin defin merasimini yapın'. Oraya da gidilecek." dedi.

Haberler 12.10.2018 - 15:13 Son Güncelleme : 12.10.2018 - 17:21

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, imdi de Münbiçte kanallar açyorlar. Bu ne demektir biliyor musunuz? Evet biz mezar hazrladk, gelin defin merasimini yapn. Oraya da gidilecek, niye? çünkü bize söz verdiler, 90 günde buray terk edeceiz dediler, terk etmediler. Gerei yaplacak. dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Hükümet Meydannda düzenlenen Toplu Açl Törenine katlarak, vatandalara hitap etti.

Münbiçe de gidilecek

5 aylk bir arann ardndan Ispartallarla bir araya gelmekten duyduu memnuniyeti ifade eden Erdoan, tüm ilçelerdeki vatandalar da selamlad.

Cumhurbakan Erdoan, Türkiyenin bekas ve vatann selameti için canlarn feda eden ehitlere Allahtan rahmet diledi, yaralanarak gazi olanlara da selamlarn iletti.

Ispartaya olan ükran borcunu ödemek istediini belirten Cumhurbakan Erdoan, 5 ay önce 27 Maysta Ispartaya gelerek vatandalardan 24 Haziranda sandklar patlatmasn istediklerini anmsatt.

Ispartallarn kendilerine verdii sözü tuttuunu ve 3-1 yaptklarn anlatan Erdoan, Demek ki biraz daha çalsaydk 4-0 olacakt. Isparta 24 Haziranda bir kez daha çok güçlü bir ekilde ülkesine, partisine, milletin adamna sahip çkt. Isparta sadece demokrasinin deil, ayn zamanda vefann da ehri olduunu tüm dünyaya gösterdi. ahsm yüzde 58,75 ile cumhurbakanl makamna layk gören tüm Ispartal vatandalarma teekkür ediyorum. Ayn ekilde AK Partiyi yüzde 47,7 oy oranyla birinci parti yapan, Cumhur ttifakn da yüzde 61 ile zirveye tayan tüm kardelerime el kalbi ükranlarm sunuyorum. diye konutu.

Erdoan, 24 Haziran seçimlerinde sanda giderek hür iradeleriyle tercihte bulunan tüm vatandalara teekkür ederek, Rabbim kardeliimizi, muhabbetimizi, yol arkadalmz daim eylesin diyorum. ifadesini kulland.

Ispartaya 4 bini akn uzman erban bröve törenine geldiklerini anmsatan Erdoan, Buradan bir yolculua çkacaklar. Bunlar komando ve hepsi kahramanlar. Bunlar ülkemizin dört bir yann, vatan topraklarn inallah koruyacaklar. dedi.

Önlerinde yeni bir seçim olduunu, Mart 2019da sanda gideceklerini ve 5 yl süresince ehirlere hizmet edecek yerel idarecileri belirleyeceklerini bildiren Erdoan, vatandalara Buna hazr myz? diye sordu.

Vatandalardan olumlu yant alan Erdoan, çok çalacaz. lçeleriyle beraber Isparta merkez, tamam? Ama çok gayret. i hafife almayacaz, salam tutacaz. nallah size hizmetkar olacak belediye bakanlaryla, encümen, meclis her eyiyle Ispartay çok daha farkl bir yere tayacak bir kadroyu istiyoruz ki Mart 2019 kuralm. Bunu sizlerle beraber yapacaz. Siz isterseniz olur, karar mercii sizsiniz. Buna hazr myz? Hemen buna balyoruz, geciktirmek yok. diye konutu.

Cumhurbakan Erdoan, 24 Haziranda ülkesine, devletine ve istikbaline sahip çkan Ispartann mahalli idareler seçimlerinde de tavrn yine hizmetten, projeden, eser siyasetinden yana koyacana inandn vurgulayarak, Ispartann bizi mahcup etmeyeceini de çok iyi biliyorum. ifadesini kulland.

Komando uzman erbalarn törenine katlarak onlarn sevincine ortak olduklarn belirten Erdoan, uzman erbalar, ailelerini ve komutanlarn tebrik etti.

Bölücü terör örgütü tarihinin en büyük hezimetini yayor

Cumhurbakan Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü:

Bugün mezun olan aslanlarn öz güvenini, disiplinini, cesaretini görünce Türkiyenin Cumhurbakan, Türk Silahl Kuvvetlerinin Bakomutan olarak gerçekten büyük bir gurur duydum. Bu evlatlarmz terörle mücadele operasyonlarnda son derece kritik görevler üstlenen birimlerimize gidiyorlar. Ispartada yetien bu uzman erbalarmzn da katlmlaryla yurt içinde ve yurt dnda birbirinden baarl operasyonlara imza atan bu birliklerimizin daha da güçleneceine inanyorum. Attmz kararl admlar sayesinde Cerablustan El Baba, Afrinden Irakn kuzeyine, Cudiden Gabara, Tendüreke kadar çok zor corafyalarda güvenlik kuvvetlerimiz terör örgütlerine kan kusturuyor, kan. Ne demitik, inlerine gireceiz, inlerine. Nereye kaçarlarsa kaçsnlar bu millete ihanet edeni oralarda da brakmayacaz. Bilhassa bölücü terör örgütü tarihinin en büyük hezimetini yayor. Telsiz konumalarndan ne tür ylgnlk, ne tür bir yenilmilik duygusu içinde olduklarn gayet iyi dinliyoruz, biliyoruz. Saha hakimiyeti de psikolojik üstünlük de u an hiç olmad kadar güvenlik birimlerimizin eline geçti.

ehitlerimiz olmuyor mu? Oluyor. Tabii içimiz de kan alyor. ifadesini kullanan Erdoan, Eyvallah, ama biz unu da biliyoruz, Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz onun için biz Rabbimizin bu müjdesini de bildiimiz için diyoruz ki onlar Sevgililer Sevgilisi Peygamberimize komu olarak gidiyor, onlarn makamlar çok yüce. Rabbim bize de o makamlar layk klsn inallah. O öyle sradan bir makam deil, rastgele bir makam deil. dedi.

stiklal Marnn üheda fkracak topra sksan üheda, can canan bütün varm alsn da Hüda, etmesin tek vatanmdan beni dünyada cüda dizelerini aktaran Erdoan, Evet, ite biz bu adaylarmz oralara bugün uurladk ve bu adaylarmzda evelallah bu vatana ihanet edenlere oralar ne yapyor? Mezar. Ne yaptlar? Kanallar açtlar, öyle mi? O kanallara bunlar gömdük mü? Gömdük. imdi de Münbiçte kanallar açyorlar. Bu ne demektir biliyor musunuz? Evet biz mezar hazrladk, gelin defin merasimini yapn. Oraya da gidilecek. Niye, çünkü bize söz verdiler, 90 günde buray terk edeceiz dediler, terk etmediler, gerei yaplacak. diye konutu.

Erdoan, bölücü terör örgütünün vatandalar üzerindeki bask ve zulmünün neredeyse kalmadn ancak imdiden baz muhtarlarn aranarak tehdit edildiini belirterek, Ispartadan bütün muhtarlara sesleniyorum. Yine geçmiteki gibi bu adamlardan korkarak, bu korsanlardan, bu alçaklardan, bu katillerden korkarak eer bu vatan topraklarn satacak olursanz, bu millet size muhtarlk ücreti, maa ödüyor, bu millet size hakkn helal etmez. Biz de bunun hesabn size sorarz. diye konutu.

Vatandalar yerine Kandildeki terör baronlarna hizmet eden belediyelerden akan musluklarn, kayyumlar sayesinde tamamen kesildiini dile getiren Erdoan, Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesindeki kardelerimiz uzun yllar sonra belediyelerde hizmetle yatrmla tant. Daha 2-3 yl öncesine kadar bölücü örgütün, ehir ekyalarnn hendek ve çukur zulmüne maruz kalan ilçelerimizde, hamdolsun bugün huzur, emniyet, refah, kalknma var. Bütün bölge u anda bambaka, parklaryla bahçeleriyle piknik alanlaryla vesaire. Hem turizmde hem altyap yatrmlarnda bu ehirlerimizde çok ciddi bir hareketlenme var. nallah önümüzdeki dönemde de bu hamlelerimizi sürdüreceiz. ifadelerini kulland.

Terör örgütlerine ve bu örgütlere kap kulluu yapan..

Bölücü terör örgütünün millete bir daha musallat olmamas için her türlü tedbiri aldklarn, almaya da devam edeceklerini belirten Erdoan, öyle devam etti:

u gerçein herkes tarafndan bilinmesini istiyorum, Türkiyenin geleceinde terör örgütlerine ve bu örgütlere kap kulluu yapan hiç kimseye yer yoktur. Bölücü örgütün belediye bakan tayin etmesine de belediye imkanlarnn ehir ekyalarna peke çekilmesine de asla tahammülümüz olamaz. Ülkemizin 81 vilayetinde hizmet, kalknma, yol, köprü, okul yaplmas için devlete ödenen vergilerin çukurlara gömülmesine, dalara saçlmasna müsaade etmeyeceiz. Bugün bröve takan aslanlarn her birinin gözüne yansyan kararllk, teröre kar ülkemizin ve milletimizin güvencesidir. Rabbim askerlerimizi korusun onlar daima muzaffer klsn.

Katiller ordusunu bozguna urattk

Erdoan, ülke olarak bugünlere kolay gelinmediine iaret ederek, terörle mücadeleden savunma sanayisine, demokrasiden yatrmlara kadar her alandaki baarlar dileriyle, trnaklaryla kazyarak elde ettiklerini belirtti.

Son 16 ylda içeriden ve dardan saysz operasyona maruz kalndn anlatan Erdoan, hem bu saldrlar savuturduklarn hem de reform ve yatrm hamlelerini herhangi bir kesintiye uratmadan devam ettirdiklerini söyledi.

Erdoan, bir dönem karanlk suikastlerle milletin tekrar karde kavgasna sürüklenmeye çalldn ifade ederek, Ama biz birbirimize daha çok kenetlendik. Emniyet ve yarg içindeki ihanet çeteleri vastasyla hukuk klf altnda darbeye kalktlar. Kurduklar tezgah balarna geçirdik. Dünyann en eli kanl terör örgütlerini üzerimize saldlar. Suriye ve Irakta yaptmz hamlelerle katiller ordusunu bozguna urattk. FETÖ eliyle ülkemizi topyekun igale yeltendiler. Namlulara gösümüzü siper ederek bu giriimi de püskürttük. 15 Temmuz gecesi milletimizle, sizlerle beraber Fetocü hainlere ve bu hainleri üzerimize salan aababalarna unutamayacaklar bir ders verdik. diye konutu.

Güvenlik güçlerince bu örgüte ait Ispartada 100 kilo altn, 5 milyon dolar da para bulunduunu ifade eden Erdoan, Türk milleti olarak dünya demokrasi tarihine altn harflerle kaznan bir büyük destana hep beraber imza attklarn söyledi.

2023 hedeflerimize kadar durup dinlenmeyeceiz

Erdoan, ülkenin bu kez ekonomi üzerinden snanmaya çalldn belirterek, öyle konutu:

Ancak bu sefer de amaçlarna ulaamadlar. Piyasamz ilk dalgay atlattktan sonra yeniden toparlanmaya balad. Biz de aldmz tedbirlerle bu süreci hzlandrdk. imdi bir taraftan kamu bütçesine ilave yük oluturan alanlardaki açklar kapatyor, dier taraftan da reel sektörümüzün çarklarnn dönmesini hzlandracak uygulamalar devreye alyoruz. Önümüzdeki dönemde kalknmadan, istihdamdan, sosyal yardmlardan taviz vermediimiz gibi tasarruf politikalarmzdan ve bütçe disiplinimizden de kesinlikle taviz vermeyeceiz. imdiye kadar olduu gibi yine emeklimizin, içimizin, memurumuzun, esnafmzn, engellimizin, yalmzn, dul, yetim ve ehit yaknmzn yannda olmaya devam edeceiz. Daha dengeli ve istikrarl bir ekilde ekonomik büyümemizi sürdüreceiz. 2023 hedeflerimize kadar durup dinlenmeyeceiz.

Ya bu ne vicdanszlktr

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun ameliyatlarn durdurulduuna ilikin iddialarna deinen Erdoan, Geçenlerde çkm eline alm bir kat, paçavra, Mecliste konuuyor. Gazideki bir hastanede oraya bir talimat gitmi Artk ameliyatlar yaplmayacak. Bunu gördünüz mü, duydunuz mu? dedi.

Alandakilerin Bover onu sözleri üzerine Erdoan, unlar kaydetti:

Ben zaten onun ne mal olduunu biliyorum. Onu ben nereden tanrm, Onu ben SSKnin banda olduu zamandan tanrm. SSKyi nasl çökerttiini gayet iyi bilirim. u anda ya olarak benim jenerasyonumda olanlar da onu çok iyi bilir. Hastane kuyruklarnda benim vatandamn nasl beklediini çok iyi biliriz. Bunlar ölüleri bile rehin aldlar, hastanelerin morglarna koydular, bunlar böyle adamlar. Bay Kemal, hastanelerde tedavi, ameliyat durdu mu durmad m, gel de Ispartada ehir hastanesine bak. Yalan olur da böylesi de olur mu? Ya bu ne vicdanszlktr. Atyorsun da dikkatli at, en güçlü olduumuz alandan bizi vuracan zannediyorsun, vah zavall vah. Sen bittin, bittin. Tükendin sen, yapacan bir ey yok. nallah benim aziz milletim, Mart 2019 seçimlerinde sana öyle bir ders verecek ki bir daha belini dorultamayacaksn. imdi onun hazrln hep beraber yapacaz.

Memleketin üzerine ac sakz gibi yapan bir ana muhalefete sahibiz

Cumhurbakan Erdoan, Herkesin gözü önünde yaanan bir hadiseyi siyasi rant devirmek için eip büken, memleketin üzerine ac sakz gibi yapan bir ana muhalefete sahibiz. dedi.

Erdoan, (CHP) Geçmilerindeki ekonomik mandaclk lekesini temizlemek yerine, bir de utanmadan ekonomik bamszlk dersi vermeye yelteniyorlar. deerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbakan Erdoan, Ana muhalefet partisi kendi tarihiyle yüzleene kadar ipliklerini pazara çkarmaya devam edeceiz. dedi.

Erdoan, (CHP) Bunlarn tarihi kimi zaman Mussolininin faist rejimine selam göndermelerle, kimi zaman Nazi Almanyasna övgülerle kimi zaman da Amerikan bayrayla poz vermelerle doludur. ifadelerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git