Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan askere yeni telefon

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısında merminin isabet ettiği cep telefonu sayesinde saldırıyı hafif yarayla atlatan asker, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yeni cep telefonuna kavuştu.

Haberler 04.08.2017 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin emdinli ilçesindeki terör saldrsnda merminin isabet ettii cep telefonu sayesinde saldry hafif yarayla atlatan askere, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatyla yeni cep telefonu verildi.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, l Jandarma Komutan Tugeneral Ferdi Korkmaz, l Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberolu ve emdinlideki terör saldrsnda merminin isabet ettii cep telefonu sayesinde saldry hafif yarayla atlatan Astsubay çavu Kazm Karay makamnda kabul etti.

emdinli 34üncü Hudut Tugay Komutanlnda görevli Karaya, Cumhurbakan Erdoan adna cep telefonu hediye eden Vali Toprak, kahraman Türk Silahl Kuvvetleri ve onun birbirinden kymetli mensuplarnn ülkenin savunmas için yurt içinde ve yurt dnda operasyonlarn büyük bir cesaret ve kararllkla devam ettirdiini söyledi.

- Mermi, cebindeki cep telefonuna isabet etti

Snr ili olmas dolaysyla Türk Silahl Kuvvetlerinin Hakkari özelinde her türlü takdire ayan bir mücadele yürüttüünü anlatan Toprak, unlar kaydetti:

Bu kapsamda görevlerine devam eden Samanl bölüüne bal Sar Tepe üs bölgemizde görevli kahraman Mehmetçiimiz, 1 Austos sabah saat 05.40 civarnda mevzileri kontrol edip personel deiimlerini salad srada Irakn kuzeyinden bölücü terör örgütü tarafndan biksi tüfekle yaplan saldr sonucunda yaraland ve gazilik unvanna kavumu oldu. Fakat bu esnada Allahn takdiri tabii, önemli bir olay, pantolonunun sa cebinde bulunan cep telefonuna mermilerden birinin isabet etmesi üzerine bu mermi yön deitirerek baca hafif bir syrkla terk etti. Bu gerçekten önemli bir gelime. Askerimizin u anda böyle salkl durmas bizim için büyük bir sevinç kayna.

- Gözlerini krpmadan vatan savunmasna kouyorlar

Konunun daha sonra Cumhurbakan Erdoana aktarldn belirten Toprak, öyle konutu:

Sayn Cumhurbakanmz, askerimizin kullanlamaz hale gelen cep telefonunun yerine yeni bir telefon verilmesini emrettiler. Burada kendisini temsil etmekten onur duyduum, gurur duyduum Sayn Cumhurbakanmz adna bu telefonu hediye etmek üzere deerli kardeimizi, kahraman askerimizi buraya davet ettik. Bu mücadelede kendilerine ne kadar teekkür etsek, ne kadar ükran duygularmz ifade etsek bunu karlayamayz. Gerçekten hayatlar pahasna bir saniye bile gözlerini krpmadan vatan savunmasna koan bu kardelerimize bizimle beraber bütün ülkemiz, bütün vatandalarmz müteekkir ve ükran duygularn besliyorlar.

Ana Sayfaya Git