Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Mümbiç ve Fırat’ın doğusunu sizler temizleyeceksiniz”

“Bölücü terör örgütünün başına Kandil’i de, Sincar’ı da sizler yıkacaksınız. Doğu Akdeniz ve Ege’deki haklarımıza giderek artan tecavüz teşebbüslerini sizler durduracaksınız”

Haberler 09.05.2019 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Milli Savunma Üniversitesi örencilerine hitap ederek, nallah en yakn zamanda Mümbiçi ve Fratn dousunu terör örgütlerinden sizler temizleyeceksiniz dedi.

Kara Harp Okulunda Milli Savunma Üniversitesi örencileriyle iftarda bir araya gelen Cumhurbakan Erdoan, Türk milletinin tarih boyunca hep bölgesinin ve dünyann en iyi askeri gücü olarak varln sürdürdüünü belirtti. Mesele Türk ecdad, Türk askeri olduunda saysal çounluun, teknolojik donanmn asla tek bana belirleyici olamayacan söyleyen Erdoan, çünkü bizim milletimizde öyle bir yürek, öyle bir taktik zeka vardr ki, askeri mücadeleyi kazanacak bir yolu daima bulur diye konutu.

Biz böyle bir milletiz, sradan deil

15 Temmuz darbe giriiminin ardndan ordunun insan kayna yetitirme sistemini yeniden düzenlediklerini ve Milli Savunma Üniversitesini kurduklarn söyleyen Erdoan, Üniversitemizin ksa sürede önemli baarlara imza attn görmekten memnuniyet duyuyorum. Eksikler, aksaklklar elbette olabilir. Bunlar da en ksa sürede el birlii ile çözecek, kararl bir ekilde yolumuza devam edeceiz eklinde konutu.

Sizlerin çabalar ve gayretleri ile 15 Temmuz ihanet çetesinin peygamber oca olarak gördüümüz kahraman ordumuzda yol açt tahribat ksa sürede ortadan kaldrmay baardk diyen Erdoan, Türk milletinin ordusuna ve askerine geçmie nazaran çok daha büyük samimiyet ve kararllkla sarldn söyledi. Erdoan, Ordumuzun 15 Temmuz sonrasnda ard ardna yürüttüü operasyonlarda ve elde ettii baarlarda bu büyük kucaklamann çok önemli katks olduuna inanyorum. Asker millet olarak ifade edilen bir ecdadn torunlar olarak zaferlerimizle tarihe yön verdik. Öyle ki, bir zamanlar, biz de millet, hem nasl milletmiiz, gelmiiz dünyaya millet, milliyet nedir öretmiiz. Biz böyle bir milletiz, sradan deil. Birileri tarafndan hasta adam olarak yaftalandmz dönemde dahi herkese parmak srtan baarlar kazandk. Sadece son 1 asrda yaadklarmz bile ordumuzun büyüklüünü ve gücünü göstermeye yeterlidir ifadelerini kulland.

Bölücü terör örgütünün bana Kandili de, Sincar da sizler ykacaksnz

Kahraman Türk ordusunun dün olduu gibi bugün de istiklal ve istikbalin teminat olmaya devam ettiini kaydeden Erdoan, Ülkemizi terör örgütlerini kullanarak kuatmaya, karada, denizde ve havada haklarmz kullanmamz engellemeye çalanlar karsnda en büyük gücümüz yine kahraman ordumuzdur. Son 35 yldr terör örgütlerine dalar yine siz dar ettiniz. Suriyedeki Frat Kalkan ve Zeytin Dal harekatlarnda, dlibde, Irakn kuzeyinde dünyay kendine hayran brakan zaferlere sizler imza attnz. imdi de inallah en yakn zamanda Mümbiçi ve Fratn dousunu terör örgütlerinden sizler temizleyeceksiniz. Bölücü terör örgütünün bana Kandili de, Sincar da sizler ykacaksnz. Dou Akdeniz ve Egedeki haklarmza giderek artan tecavüz teebbüslerini sizler durduracaksnz. Snrlarmzn her karnda ve snr ötesinde ülkemize yönelen her tehdidi çelik gibi sinenizde sizler karlamaya devam edeceksiniz. çünkü siz bu milletin tunç yürei, çelik yumruu, karanl delen gözü, gelecei kucaklayan kollarsnz. Siz kahramanln atldktan sonra bir daha dönmemek olduuna iman etmi, ölürsem ehit kalrsam gazi olurum inanc ile yola çkm Türk askerisiniz dedi.

Eski Ordu Mar ve Harbiye Marndan örnekler veren Cumhurbakan Erdoan, Tarihi boyunca hep Hakkn ve haklnn yannda yer alan bu kasrga milleti dün durduramadlar, inallah bugün de yarn da durduramayacaklar. Bana sizler gibi yol ve gaza arkadalar nasip ettii için Rabbime ne kadar hamd etsem azdr diye konutu.

Ana Sayfaya Git