Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençlerle 'Babalar Günü' buluşması

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 'Babalar Günü' nedeniyle AK Parti Gençlik Kolları tarafından düzenlenen 'Gençlerle En Baba Buluşma' adlı çevrim içi programda, 81 ilden yaklaşık 700 gençle bir araya geldi. Erdoğan, "Rahmetli babanız Ahmet Erdoğan'ı kaybettikten sonra size yol gösteren, babalık yapan ikinci bir isim oldu mu?" sorusuna, "Benim annem de babam da annem oldu" diye cevap verdi.

Haberler 21.06.2021 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan ile bir araya gelen gençler, Erdoann Babalar Gününü kutlad. Erdoan, konumasnda, pek çok alanda gençlerin hedeflerini, hayallerini hayata geçirdiklerini söyleyerek, Sizlerden büyük hayaller kurmanz, onlarn peinden azimle gitmenizi tavsiye ediyorum. Büyük deiimler, devrimler, çalar açp çalar kapatacak büyük fetihler hep bir hayalle balar. Eer hayalinizi gerçee dönütürmeye kararlysanz, kendinizi hayatn her alannda en iyi ekilde yetitirmeniz gerekiyor. Sizlerden de ülkemizi büyük ve güçlü Türkiyenin sembolü olarak görmü olduumuz 2053 vizyonuyla ulatrmanz özellikle bekliyoruz dedi.

TARF MÜMKÜN OLMAYAN HSLERDEN BRS

Erdoan, açklamasnn ardndan gençlerin sorularn cevaplad. zmirden Sedef Taknn, lk çocuunuzu kucanza aldnzda ne hissettiniz? Hayata bak açnz deiti mi? sorusu üzerine Erdoan, imdi baz hissiyatlar vardr ki, onlar sözlerle ifade etmek mümkün deildir. Bizim de ya 67 oldu ama yal saylmam yani. çocuk sahibi olmak da tarifi mümkün olmayan hislerden bir tanesi. nallah ileride sizler de çocuk sahibi olduunuzda anlayacaksnz. Rabbim bu güzellii her aileye, her bireye yaatsn diyorum diye cevap verdi.

BENM ANNEM DE BABAM DA ANNEM OLDU

Cumhurbakan Erdoan, bir örencinin, Rahmetli babanz Ahmet Erdoan kaybettikten sonra size yol gösteren, babalk yapan ikinci bir isim oldu mu? sorusu üzerine, unlar kaydetti:

Sana çok sürpriz bir cevap vereceim. Benim annem de babam da Allah rahmet etsin annem oldu. Onun için de annem rahmetli olduu zaman gerçekten adeta dünyam yklmt. Annemin varl benim için hem babalkt hem annelikti. Ve kendisine olan sevgim çok çok farklyd.

mkanlarmz kendi kendimize yetiyordu ama annemin efkati, yam nereye gelirse gelsin o bir bakayd. Onun için her zaman diyorum ya Annenizin ayaklarnn altn muhakkak öpün diye. Zaten o da peygamber efendimizin, Cennet annelerin ayaklar altndadr hadisi erifinden kaynaklanyor. Ben de annemin ayann altn öpmeye kalktm zaman anneciim bana ayaklarnn altn öptürmek istemezdi. Ben de kendisine derdim ki, Ya anne bana cennetin kokusunu çok mu görüyorsun te o benim hem annemdi, hem babamd. Allah rahmet etsin. Annelerinizin kymetini bilin. Aile, bir insann hayatta sahip olabilecei en büyük zenginlik, en büyük mutluluk kayna, en büyük güçtür. Biz babamz erken yata kaybetmenin skntsn çok çok yaadk. Rabbim sizlere anneli babal bir ekilde yaamay nasip etsin.

EHR HASTANELERMZ GÖRENLER AIRIYOR

Erdoan, bir baka örencinin, Baba olmanzn Türkiyenin geleceine dair hayallerinizdeki etkisi nedir? sorusuna da öyle cevap verdi: Bir insan ailesi ve çocuklar için nasl en iyisini isterse biz de Cumhurbakan olarak en iyisini hedefliyor ve bu dorultuda da çalyoruz. çocuklarmz, torunlarmz bize hep bu ülke için daha çok çalmamz, daha çok gayret göstermemiz gerektiini hatrlatyor. çünkü onlar bunu yaayamadlar. Biz de diyoruz ki bizim yaadklarmz onlar yaamasn. Onlar daha modern bir dünyada yaasnlar.

LK VE EN ÖNEML TAVSYEM; BRBRNZ SEVN

Erdoan, milli sporcu Abdulsametin Babalar Günü ile ilgili sorduu soru üzerine de, Önce kendini ihmal etme, sonra da senin çocuklarn olacak, onlar da sakn ihmal etme. imdi yeni bir moda balad 30 yatan önce ne erkekler ne de kzlar evleniyor. Gelecein anne ve baba adaylarna ilk ve en önemli tavsiyem, birbirinizi sevin. Birbirinizi sahiplenin ve sayg duyun. Daima yan yana omuz omuza olun. Ailesine sahip çkamayan hayatna da sahip çkamaz. Böyle bir insann da ülkesine, dünyaya hayrl iler yapabilmesi mümkün deildir. Nikah törenlerinde hep söylerim, en az 3 çocuk. çünkü bizim buna ihtiyacmz var ifadelerini kulland.

Örencilerden Mahmut Onurkulun Baba olmak m yoksa dede olmak m güzel bir duygu sorusu üzerine Erdoan, Bunlarn her ikisi de birbirine göre çok farkl ve güzel. Babalkta öyle tatlar alyorsun ki; mesela kzda farkl, erkekte farkl tat alyorsun. Saylar arttkça orada da farklar artyor. Benim 8 tane torunum var. Onlarn hepsinin tad bambaka, bir de onlarn gelip dedeciim diye sarlmas var. Say ne kadar artarsa bu iin zevki o kadar artyor ve deiiyor. Hanm hafta sonlarn zor getiriyor. lla gidip torunlar görecek. Parti faaliyetleri, uluslararas toplantlar bundan dolay zor oluyor dedi.

HEDEFMZ EYLÜL-EKM GB KEND AIMIZI ÜRETEBLMEK

Erdoan, bir gencin Virüsle sava ne zaman bitecek sorusu üzerine, Türkiyenin salgnn balad dönemden beri salk hizmetlerinden kamu güvenliine kadar her konuda dier ülkelerin önünde yer aldn belirtti. Erdoan, u anda koronavirüste ciddi manada oran zaten dütü ama bu oran bizim çok daha düürmemiz lazm. Vaka says günde 5 bin civarnda biz bunu fazla görüyoruz. Vefat 50 civarnda bunu da tabi arzu etmiyoruz. Önce vaka saysn bizim artk çift hanelere düürmemiz gerekiyor. Bunun çalmalarn youn bir ekilde sürdürüyoruz. Temennimiz odur ki, hem vaka saysnda çift haneliye inelim, hem de vefatlarda tek hanelere inmi olalm. Bundan da en büyük müjde olarak biz ay görüyoruz. A konusunda da ithal noktasnda iyiyiz ve bunu da hzla devam ettireceiz diye konutu.

BLM NSANLARININ SORUMLULUUDUR

Erdoan, bir örencinin anneannesinin a kart olduunu söyleyip, a kartlarna nasl bir çarda bulunursunuz sorusu üzerine, öyle konutu: Sen anneanneni ellerinden öperek ikna etmisindir. u anda biliyorsun rakam 40 milyona ulayor. Bu tabi iyi bir yükseli. 30 ya snryla alakal olduu için bundan sonra bu daha da artacak. Biz bir taraftan çalyoruz, siz de bir taraftan çalacaksnz ve bu oran artracaz. Annelerimiz, anneannelerimiz, baba, babaannelerimizi hep birlikte ikna edeceiz. Bunlar bugünün sorunu deil, geçmiin sorunu. Bilimi inkar etmek mümkün deil. Ben Cumhurbakan olarak ilk anda am oldum. Birinci faz oldum, ikinci faz oldum. Daha sonra bir de antikor için oldum ve alnan neticelerde olumlu istikamette geliti. Elimizde çok sayda amz da var. Rabbim bu hastala yakalananlara ifalar versin. Ölenlere de Allahtan rahmet diliyoruz.

EN GÜZEL YÜZ YÜZE GÖRÜME

Erdoan, örencilerde Zehra çelikin Youn i temposuna ramen vakit ayrabildiiniz bir aile WhatsApp grubu var m? Ya da torunlarnza çocuklarnza mesaj attnz oluyor mu? sorusu üzerine, cep telefonunu aktif kullandn söyledi. Erdoan, Aile fertlerimizle özellikle mesajlar yoluyla haberletiimiz oluyor. Fakat çeitli mesaj gruplar telefonumda mevcut, WhatsApp ile aram yok. çünkü bunlar kullanmaya zaman itibaryla frsatm da yok. Bizim neslimiz için hala en güzel iletiim yolu yüz yüze görüme. En azndan sesli konuma yöntemlerini seçiyorum. Onu daha çok garanti buluyorum. Bu vesileyle siz gençlerimizi, tüm vatandalarmz yabanc uygulamalar yerine yerli mesajlama uygulamalarn kullanmaya davet ediyorum. Ama en güzeli yüz yüze görüme. Bundan daha güzeli olmaz dedi.

Bursadan Emre çelik ise, Erdoan için hazrlad söz ve bestesi kendisine ait Koca Yürekli Adam arksn söyledi. Erdoan, çelike teekkür ederek, CDsini bize yolla. Seçim kampanyasna hazrlmz yaparz. Bizi seçime senin hazrlaman lazm dedi. Erdoan, görüme için gençlere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git