Cumhurbaşkanına hakaretten dava!

Demirtaş hakkında ''Cumhurbaşkanına hakaret''ten dava açıldı. 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Haberler 19.01.2017 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cezaevinde tutuklu bulunan ve hakknda açlan bir dizi dava dosyas olan HDP E Genel Bakan Selahattin Demirta hakknda Cumhurbakanna hakaret suçundan da 1 yldan 4 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açld.

Demirta hakknda Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianame, 7. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

9 Eylül 2016da Demirtan bir televizyonda canl olarak yaymlanan konumasnn içeriine yer verilen iddianamede Cumhurbakanna hakaret, suç ilemeye alenen tahrik ve terör örgütü propagandas yapmak suçlarndan balatlan soruturma kapsamnda yasama dokunulmazlnn kaldrlmas talebi içeren fezlekenin TBMMye sunulmak üzere Adalet Bakanl Ceza leri Genel Müdürlüüne gönderildii anmsatld.

Cumhurbakanna hakaret

ddianamede, 20 Mays 2016da 6718 sayl Türkiye Cumhuriyeti Anayasasnda Deiiklik Yaplmasna Dair Kanunun 1. maddesi ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasasna eklenen geçici 20. madde gereince Demirtan yasama dokunulmazlnn kaldrld belirtilirken, soruturma dosyasnn Bakanlk vastasyla gereinin takdir ve ifas bakmndan cumhuriyet basavclna sunulduu kaydedildi.

Cumhurbakanna hakaret suçundan tefrik edilerek soruturmann tamamland kaydedilen iddianamede, suç ilemeye alenen tahrik ve terör örgütü propagandas yapmak suçlarnn ise baka soruturma olarak yürütüldüü aktarld.

Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) üzerinden Demirtan ifadesinin alndna yer verilen iddianamede, unlar kaydedildi:

Demirta suçlamalar kabul etmediini ve hakaret kastnn olmadn beyan etmitir. Ancak Demirtan yapt konumada Türkiye Cumhuriyeti devletinin ba olan ve devletin manevi ahsiyetini temsil eden Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana eletiri snrlarn aacak ekilde beyanda bulunmak suretiyle üzerine atl olan suçu iledii dosya kapsamndaki tüm delillerden anlalmtr.

- stenilen ceza 1-4 yl aras

ddianamede, Demirta hakknda Cumhurbakanna hakaret suçundan 1 yldan 4 yla kadar hapis cezasna mahkumiyeti halinde TCKnn ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarna hükmedilmesine karar verilmesi isteniyor.

Ana Sayfaya Git