Dağdakiler sesimizi duysun

Diyarbakır'da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 126 aile, HDP binası önündeki oturma eylemini 193'üncü günde de sürdürdü.

Haberler 13.03.2020 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbulda, 2015 ylnda kaybolan olu Ömer için Arnn Talçay ilçesinden gelen Salih Gökçe, HDP binas önündeki oturma eylemini sürdürürken, evladn çok özlediini söyledi. Gökçe, Benim olumu 2015te stanbulda alp götürdüler. Ben Suriyeye kadar gittim. Benden 15 bin lira para da aldlar. Araclarla 10 bin dolara anlamtk. 15 bin liram aldlar. Suruçta bombal saldr olduu için gidemedik. Bugün 192nci günümüz, burada bekliyoruz. Ben oluma çarda bulunmak istiyorum. Devletin efkatli kollarna gel, teslim ol. 13 ailenin çocuklar geldi, hepsi de teslim oldu. Ceza yok. Sizi orada korkutuyorlar. Gel, teslim ol. Evimi barkm braktm, 7 aydr buradaym. Kapmz kilitli. Sen gelmeden buradan gitmeyeceim diye konutu.

HUKUK FAKÜLTESN OKUYORDU

Bekleyiini sürdüren annelerden Gevez Erdinç, Kürtçe yapt açklamada, olunun Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okuduu srada kandrlarak daa kaçrldn söyledi.

Olumun yeri da deildi. Olum kalemiyle hem bana hem kendine bakacak diye düünüyordum. Olumu HDPden istiyorum. diyen Erdinç, güvenlik güçlerine teslim olup, ailesine kavuanlarn kendilerine umut olduunu aktard.

Erdinç, çocuklarna kavumay beklediklerini vurgulayarak, nallah olum da gelecek. Olum gelmeden eylemden vazgeçmem. Devletimize, bayramza, topramza kurban oluruz. nallah dadaki herkes beni duyar ve gelip devletine, toprana, bayrana teslim olur. dedi.

HDPDEN çOCUKLARIMIZI STYORUZ

Hamdiye Arslan da olu için oturma eylemi yaptn, olundan bugüne kadar hiç haber alamadn belirtti.

Evladna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulunan Arslan, çocuklarmz HDPden istiyoruz. Buradan gitmiyorum. Olumu alana kadar burada bekleyeceim. diye konutu.

Saadet Ödümlü ise olu için eyleme katldn, evladn almadan gitmeyeceini kaydetti.

Ödümlü, Evladm HDP dnda kimseden istemiyorum. çünkü HDP olmasa çocuklarmz kimse götüremezdi. dedi.

Ana Sayfaya Git