Dağlarda o toplama

MUŞ'ta köylüler, terörden arındırılan bölgelerde bazı rahatsızlıklara iyi geldiği belirtilen çiriş, kenger ve heliz otu topluyor. Köylüler, topladıkları bitkilerin bir kısmını kendileri tüketirken, bir kısmını ise satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Haberler 13.05.2019 - 02:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kent merkezine yaklak 45 kilometre mesafedeki 2500 rakml enyayla ve Kozma dalarnn terörden arndrlmasyla, bölge insan rahat bir nefes ald. Güvenliin salanmasyla köylüler, yemek yapmnda kullanlan ya da ifal olduuna inanlan otlardan toplamak için dalara çkmaya balad. Sabahn erken saatlerinde srtladklar çanta, çuval ve kesici aletlerle, dalara giden kadn ve çocuklar, bu bitkileri topluyor. Köylüler, topladklar bitkilerin bir ksmn kendileri tüketiyor, bir ksmn ise satarak aile ekonomisine katk salyor.

OT TOPLUYORLAR

Muun Kzlaaç beldesinde yaayan Hakim Demir, ailesiyle birlikte günde 100 kiloya yakn ot topladklarn söyledi.

Ailece ot toplayan Fatma en, Kzlaaç beldesinden buraya geldik. Burada topladmz bitkilerin bir bölümünü eve götürüyoruz, bir ksmn pazarda satyoruz. Artk terörist yok buralarda, çok rahatz. Buralarda rahatça gezebiliyoruz. nsanlarmz çok rahatça gezebiliyor artk diye konutu.

Bölgede huzur ve güvenin salanmas nedeniyle mutlu olduklarn belirten Erkan en ise Birkaç yl öncesinde buralara gelip, gezemiyorduk. imdi geliyoruz çok ükür, huzur ve güven var dedi.

Ana Sayfaya Git