Daeş infazı

Kuzey Irak'ta, DEAŞ'a muhalif olduğu için polis ağabeyini infaz ettiği görüntüsü sosyal medyada paylaşılan Iraklı terörist, emniyetteki ifadesinde infazı örgüte bağlılığını ispatlamak amacıyla gerçekleştirdiği itirafında bulundu.

Haberler 10.11.2017 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet kaynaklarndan alnan bilgiye göre, terör örgütü DEAn talimatyla örgüte muhalif öz aabeyi Abdulkadir Abdurrahman bana tabancayla ate açarak infaz ettii görüntüsü propaganda amaçl sosyal medyada yaynlanan ve dün Kayseride baarl operasyonla yakalanan Irakl terörist Abdulkhaleq Abdulqader Alinin (47) emniyetteki ilemleri sürüyor.

Zanl, sorgusunda aabeyini infaz ettii görüntüleri dorulad.

DEA bünyesinde Kuzey Irakn Telafer bölgesinde faaliyet gösterdii belirlenen Ali, kendisinden bir ya büyük aabeyi Abdulkadir Abdurrahmann Irakta polis olduunu, DEAa muhalif hareket ettiini, bu nedenle örgüt tarafndan infaz emri verildiini, samimiyeti ve örgüte ballnn test edilmesi için infazn kendisine yaptrldn anlatt.

AABEYN NFAZ ETM

stihbarat çalmalar sonucu yaklak 20 gün önce yasa d yollardan, Suriye üzerinden Hataya girdii tespit edilen, otobüsle geldii Kayserideki terminalde kendisini karlamaya gelen örgüt üyesiyle yakalanan Alinin, ei ve 2 çocuunun da yaklak 2 ay önce kente getirildii belirlendi.

Gözaltna alndnda bir hayli çökmü halde ve sakalnn beyaz olduu gözlenen Abdulqader Ali, Kuzey Irakta aabeyini infaz ettii görüntüsü çekilmeden önce sakaln siyaha boyadn söyledi.

Alinin, Türkiyedeki dier DEA üyeleriyle balantlarna yönelik aratrma sürüyor.

Kayseri Emniyet Müdürlüü stihbarat ubesi ekiplerinin çalmas sonucu, yasa d yollardan Türkiyeye giri yaparak kente geldii belirlenen Irakl Abdulkhaleq Abdulqader Ali, Terörle Mücadele ubesi ekiplerince yakalanm, zanly terminalde karlayan Yusuf Mustafa ile balantl olduu Sabir Kurdi ve Mohammed Khurais de gözaltna alnmt.

Ana Sayfaya Git