Dağa taşa 30 çeşme yaptırdı

ALMANYA'dan emekli olduktan sonra memleketi Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Dağdibi köyüne yerleşen Kemal Akyol (72), yaylaya çıkanların ve hayvanların su ihtiyacını gidermesi için 30 çeşme yaptırdı.

Haberler 17.07.2018 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Almanyadan Dadibine her geliinde, yaylalarda ve dalarda nerede su kayna görse oraya çeme yaptran 12 çocuk sahibi Kemal Akyol, emekli olduktan sonra köyüne yerleti. Hem yaylaya çkanlarn hem de hayvanlarn su ihtiyacn karlamas için Dadibine 30 çeme yaptran Akyol, köyüne döndüktan sonra hayvanclkla geçimini salamaya balad. Kaynak sular üzerinde yaptrd her çemeden buz gibi sular akarken, Mu ve Hasköy ile yakn köylerde yaayanlar da bu çemelerden su doldurup, evlerine götürüyor.

30 çEME YAPTI

Ölmeden önce kendi hayrn yapmak istediini belirten Kemal Akyol, Hayvanlar sürekli dalarda, yaylalarda otlattm için nerelerde kaynak suyu olduunu biliyorum. Tespit ettiim kaynak sular üzerinde çemeler yaptrdm. imdi yaylalara çkan hayvan sahipleri, yaptrdm çemeler yaknnda evlerini yaparak, hem kendi hem de hayvanlarnn su ihtiyaçlarn karlyorlar. Binlerce hayvan çemelerimden su içiyor. Her yaz olduunda bu bölgedeki yaylalar gezmeye giderim. çemelerimde su içen insanlar, hayvanlar gördükçe mutlu olur, duygulanrm. Hatta bazen gözyalarma hakim olamam diye konutu.

çemelerden su içen köylüler ise Kemal Akyola dua ettiklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git