Dağcılar Şerafettin Dağına tırmandılar!

Bingöl'ün Karlıova ve Solhan ilçeleri arasındaki Şerafettin Dağı'na tırmanan bir grup dağcı, bölgede sağlanan huzura dikkati çekmek için 2 bin 650 rakımlı zirvede Türk bayrağı açtı.

Haberler 06.11.2019 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Daclk Federasyonu üyesi bir grup dac, Bingölün Karlova ve Solhan ilçeleri arasndaki erafettin Dana trmand, 2 bin 650 rakml zirvede Türk bayra açt.

Türkiye Daclk Federasyonu Bingöl l Temsilcilii ve Diyarbakr Doa Sporlar Kulübünce (DDOSK) düzenlenen etkinlie katlan daclar, 5 saat süren zorlu yürüyüün ardndan zirveye ulat.

Burada kamp kuran daclar, bölgede salanan huzura dikkati çekmek için Türk bayra ve Türkiye Daclk Federasyonunun flamasn açt.

Türkiye Daclk Federasyonu Bingöl Temsilcisi Ramazan Küçükhazar, yapt açklamada, uzun zaman önce planladklar trman gerçekletirmekten duyduu memnuniyeti belirtti.

Kentin tantmn yapmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Küçükhazar, Bölgede huzur ve güvenin salanmasndan sonra buraya dac arkadalarmzn ilgisini çekmeye çalyoruz. çünkü bölgemizin dalar trman açsndan bakir. dedi.

- Her tarafta huzur var

Diyarbakr Doa Sporlar Kulübü üyesi Kadri Sencar da erafettin Dana ilk kez profesyonel trman gerçekletirildiini söyledi.

Sancar, Her tarafta huzur var ve herhangi bir sknt görmüyoruz. Bursa, Diyarbakr, Adana, Bingöl ve Adyamandan gelen arkadalarmzla burada zirve yaptk. Buradaki mutlulukla bir süre önce Erciyes Dana trmandmzda aldm mutluluk edeer. diye konutu.

Etkinlie Adanadan katlan federasyon üyesi Ahmet Kaya, 17 kiilik ekiple huzurlu ve salkl bir trman gerçekletirdiklerini belirterek, Türkiyenin geneline sesleniyorum, buyursunlar gelsinler. Dalarda hiçbir sorun olmadan zirveye çkyoruz. ifadelerini kulland.

Federasyon üyesi Yeliz çuban, Diyarbakrdan etkinlie katldn anlatarak, 15 yldr profesyonel daclk faaliyetlerine katldn kaydetti.

çuban, Salkl yaamak için sürekli hareket ediyoruz. Hem spor yapm oluyoruz hem de ülkemizin doal güzelliklerini görme imkan buluyoruz. Bu açdan da erafettin Dana trman benim için yeni bir deneyim oldu. eklinde konutu.

Trmana drone çekimleriyle destek veren DDOSK üyesi Mikail Aydeniz ise etkinlie katlmaktan keyif aldn aktararak, kasm aynda karda yürümenin güzel bir duygu olduunu ifade etti.

Ana Sayfaya Git