Dağcılar zirvesi!

Vanlı dağcılar Süphan ve Nemrut dağlarında zirve yaptı

Haberler 26.10.2021 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Yüzüncü Yl Üniversitesi Da Sporlar Topluluu üyesi bir grup dac, ayn günde 4 bin 58 rakml Süphan ve 2 bin 920 rakml Nemrut dalarnda zirveye çkt.

Üniversite tarafndan hazrlanan 10 Zirvede 10 Ktay Okuma projesi çerçevesinde 4 dac, kampüste bir araya geldi.

Araçla Van Gölü havzasndaki Süphan Dann bulunduu bölgeye gelen daclar, hazrlklarn tamamladktan sonra trmana geçti. 3 saati akn sürede zirveye ulaan daclar, burada bir süre zaman geçirdikten sonra kamp alanna döndü. Ardndan araçla Nemrut Dann olduu bölgeye geçen daclar, 1 saatte zirve yapt.

DACILAR ZRVES

Van Yüzüncü Yl Üniversitesi Beden Eitimi ve Spor Öretmenlii Bölümü Öretim Görevlisi Mustafa Bingöl, gazetecilere, bir günde zorlu trmanlar sonucu iki dada zirve yaparak bir ilke imza attklarn söyledi.

Söz konusu proje kapsamnda farkndalk yaratmak için Süphan ve Nemrut dalarna trmandklarn belirten Bingöl, lk trman Süphan Danda yaptk. 3 saat 15 dakikada zirveye ulatk. Daha sonra ekibimiz Nemrut Dana trmanmak için hazrlklarn tamamlad. Adilcevaz ilçesinde ksa bir molann ardndan Nemruta geçtik. Bir saat içinde de zirvesine ulatk. Ekibimizle bu trmanlar yapmann mutluluunu yayoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git