Damla Taş Mağarası!

HAKKARİ'de faaliyet gösteren Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD) üyesi 33 dağcnın gerçekleştirdiği doğa yürüyüşü sırasında, bölgede eşi benzeri olmayan ve içerisinde sarkıt, dikit ve sütunların bulunduğu, Akdeniz Bölgesi'nin Toros Dağları'nda bulunan Damlataş Mağarası'na da benzerlik taşıyan bir mağara keşfedildi.

Haberler 20.02.2019 - 11:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sahip olduu doas ve dalaryla hayranlk uyandran ancak bugüne kadar ad hep terör olaylaryla gündeme gelen Hakkaride esiz bir güzellik kefedildi. CSADa üye 33 dac, Hakkariye 60 kilometre uzaklkta bulunan Geçimli köyü yaknndaki dalara, doa yürüyüü gerçekletirdi. Yürüyü srasnda daclar, Akdeniz Bölgesinde bulunan Toros Dalarndaki maaralarn bir benzeri olan ve sahip olduu görüntüsü, renkleriyle gözlere hitap eden yeni bir maara buldu. Maara, CSADa üye dac ve fotorafç olan Murat Adyaman tarafndan da görüntülendi. çerisinde sarkt, dikit ve sütunlarn yer ald maaraya hayran kaldklarn belirten Dac Turgut Besi, maarann fotoraflarn sosyal medya hesabnda paylat. çeitli bilgi ve fotoraflar paylaan Besi, sosyal medya hasbndan maara ile ilgili u paylam yapt:

DAMLA TA MAGARASI

Ülkemizde en önemli sarkt, dikit ve sütunlarn bulunduu maaralar, yani Damlata Maaralar Akdeniz Bölgesindeki Toros Dalarnda tespitliyken, ilk kez CSAD tarafndan Hakkari merkezde ülkemizin en güzel damla ta maaras da tespit edildi. Bilinmeyen ve kefedilmeyen ksmlar bir yana, tamam sarkt, dikit ve sütanlardan oluan damla ta maaras, uzun yllar boyunca tavandan szan sularn içerisinde bulunan kalkerli yapnn, yani kireç ve kireç ta gibi kalkerlerin damla damla akarken içinde bulundurmu olduklar minerallerin, yani karbonat bileikli mineral sularn çökelmesi sonucunda milyonlarca yl geçmesi ile olutuu görülmektedir. Maaray herkesin görmesini istiyoruz.

Ana Sayfaya Git