Dargeçit'te PKK'ya ait 12 lojistik sığınağı bulundu

MARDİN'in Dargeçit İlçesi kırsal kesiminde polis ve jandarma özel harekat timleri ve istihbarat ile terörle mücadele şubesi ekiplerinin düzenlediği ortak operasyonda, PKK'ya ait, içerisinde lojistik malzemeler, Dargeçit'in farklı bölgelerini gösteren krokiler, el yapımı patlayıcılar, yaşam malzemeleri ve gıda maddeleri ele geçirildi.

Haberler 11.08.2017 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dargeçit lçesi krsal kesiminde polis ve jandarma özel harekat timlerinin ortak düzenledii operasyonla ilgili Mardin Emniyet Müdürlüünce yaplan yazl açklamada, öyle denildi:

SIGINAKLAR BULUNDU

Mardin Dargeçit lçesi Korucu Köyü krsalnda terörle mücadele ubesi ve istihbarat timlerimiz, polis özel harekat, jandarma timlerimizin birlikte icra ettikleri vatandalarmzn ihbarlar neticesi yaplan toplam 12 farkl snak diyebileceimiz yerler tespit edilmitir. Birbirine yakn 6 ayr noktada çkan metaryeller: Güne paneli, 100 metre civar kablo, yaamsal malzeme, kap çanak su dolu bidonlar. 25 kilo boya kovas içinde sktrlm AN-FO patlayc, çok sayda dargecit haritalarnn ve krokilerinin bulunduu katlar ve not defterleri, sivil kyafetleri, bomba yapmnda kullanlan elektronik düzenekler (3 adet alfa fire + kablo+ koli bantlar + elektrikçi band ), elektrikli infilakl kapsüller (yaklak 66 adet , 50 si gecikmeli.). örgütsel döküman, jasue marka telsiz, kablolu 6l pil bololu, bomba yapmnda kullanlan çok sayda röle ve devreler, telsiz kodlar nn ve sifrelerinin olduu tablo, bomba yapm emalar. 7nci noktada çkanlar, yaklak 25 kiloluk kapsüllü ve düzenei hazr güüm içine hazrlanm el yapm patlayc, 1 adet kapsülsüz savunma tipi el biru (El yapm patlayc) ile buna sarl havan motoru, içi barut dolu 50 santimlik boru, 8inci noktada noktada bulunanlar; 4 tüp çakmak gaz, çok sayda yaamsal malzeme, 9uncu noktada 2 adet jelikan bidon içerisinde bulunanlar; çok sayda yaamsal malzeme, yüzlerce pil, mutfak araç gereçleri, koli bantlar, 24lü çorap, 10uncu noktada bulunanlar; Bidon içerisinde çok sayda canas mermisi, çaydanlk ve mutfak araç gereçleri. Yaplan operasyonlarla terör örgütünün lojistik imkanlar kesilerek hareket edemez hale getirilmektedir. Ayrca operasyonlara vatandan verdii destek önmlidir. Tüm terör örgütleri ile mücadele sonuna kadar devam edecektir. Vvatandalarmzn terörle mücadele ye verdikleri destekten dolay teekkür ederiz. Gördükleri üpheli durumlar güvenlik güçlerine bildirmelerini kamuoyuna saygyla duyurulur.

Ana Sayfaya Git