DBP'li Arslan: Tek tip kıyafet uygulamasına karşı onurlu direniş gösterecekler

DEMOKRATİK Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, "HDP eş genel başkanlarımız, onlarca milletvekilimiz, binlerce yurtsever halkımız, AKP'nin bu tek tip kıyafet uygulamasına karşı en onurlu direnişi göstereceklerdir; kabul etmeyeceklerdir" dedi.

Haberler 01.01.2018 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakta, DBPnin 4üncü l Kongresi düzenlendi. l binasnda gerçekletirilen kongreye DBP E Genel Bakan Arslann yan sra HDP rnak Milletvekili Aycan rmez ve çok sayda DBPli katld. Kongrede konuan DBPli Arslan, Kürt sorununun, demokratik yöntemlerle çözülememesi halinde gerilim politikalarnn devam edeceini ileri sürdü. AK Partinin, ülkeyi yönetemeyecek duruma geldiini savunan Arslan, Bunun bir nedeni var. O da Kürt sorununun demokratik yöntemlerle çözülmemesinden kaynakldr. Biz, bu yaklamla bu inkar politikalarnn devam etmesi durumunda, Türkiye halklarnn daha çok ac yaayacan ifade ediyoruz. Bunu istemiyoruz. Gönlümüz istiyor ki bir an evvel bu topraklara bar gelsin, kardelik gelsin, huzur gelsin diye konutu.

ONURLU DREN GÖSTERECEKLER?

DBP E Genel Bakan Arslan, 696 sayl Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yaplan tek tip kyafet düzenlemesini de eletirerek, unlar söyledi:

Bu tek tip kyafet ile aslnda cezaevinde darda tutuklayp, teslim almaya çalt siyasetçilere yetinmeyip, cezaevlerinde de onlarn iradelerini teslim almaya, onurlarn krmaya yönelik bir yaklam içerisine girmektedir. nsanlar tutuklayarak, cezaevlerine alyor. Yetinmiyor, bir de cezaevlerinde onlarn iradesini krmaya çalyor. Bata partimizin E Genel Bakan Sebahat Tuncel olmak üzere HDP e genel bakanlarmz, onlarca milletvekilimiz, onlar da belediye bakanmz, binlerce yurtsever halkmz nasl ki darda AKPnin zulüm politikalarn kabul etmeyip, cezaevlerini göze aldysa biz, inanyoruz ki AKPnin bu tek tip kyafet uygulamasna kar da en onurlu direnii göstereceklerdir. Kabul etmeyeceklerdir.

Ana Sayfaya Git