DBP'li Belediye Başkanı'na "zimmet"ten hapis cezası

Karakoçan İlçe Belediyesinde uygulanan sözde eş başkanlık sistemiyle belediye meclis üyesine belediye başkanı gibi maaş verilmesi nedeniyle Belediye Başkanı Kocaman ile Belediye Meclis Üyesi Ayık'a, "zimmet" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Haberler 20.01.2017 - 08:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazn DBPli Karakoçan lçe Belediyesinde uygulanan sözde e bakanlk sistemiyle belediye meclis üyesine maa verilmesi nedeniyle Belediye Bakan Burhan Kocaman ile Belediye Meclis Üyesi Cennet Ayka, zimmet suçundan 3 yl 1 ay 15 gün hapis cezas verildi.

Elaz 1. Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumada, tutuksuz sanklar Kocaman ve Ayk ile avukat hazr bulundu.

Önceki durumada verdii mütalaasn tekrarlayan savc, Aykn seçimlerde meclis üyesi olarak seçildiini, sonradan belediyede sözde e bakan olarak görev aldn ve maaa balandn kaydetti.

5393 Sayl Belediyeler Kanununda e bakanlk kadrosu bulunmadn ve belediyenin meclis kararnn uygun olmadn belirten savc, siyasi partiler haricinde tüm e bakanlk uygulamalarnn geçersiz olduunu aktard.

Kocamann, 5018 Sayl Kanun gerei belediye mallarnn usulsüz olarak atanan e bakana maa balamak suretiyle eylem ve fikir birlii ile müddet zimmet suçunu ilediini, bu nedenle TCKnn 247. maddesi gerei zimmet suçundan 5 yldan 12 yla kadar hapis cezas ile cezalandrlmasn isteyen savc, bu süre zarfnda Ayka yaplan 47 bin 286 lira ödemenin tahsil edilmesi nedeniyle kanun gerei etkin pimanlk hükümleri uygulanarak verilecek cezann yarya indirilmesini talep etti. Savc, sank Aykn da ayn suçtan cezalandrlmasn istedi.

Mahkeme bakan tarafndan son sözü sorulan sank Kocaman, iyi niyetli olarak belediye meclisinin kararn uyguladn, zimmet suçunu ilemediini savunarak, Suçsuzum, beraatimi istiyorum. dedi.

Sank Ayk da suçsuz olduunu öne sürdü.

ki sana da TKCnn 247. maddesi gerei zimmet suçundan 6 yl hapis cezas veren mahkeme heyeti, daha sonra TCKnn 43. maddesi gerei suçun birden fazla ilenmesi nedeniyle artrma giderek 7 yl 6 aya hükmetti. Bu süre zarfnda yaplan 47 bin 286 lira ödemenin tahsil edilmesi nedeniyle TCKnn 248. maddesi gerei cezay 3 yl 9 aya indiren heyet, TCKnn 62. maddesi gerei indirim uygulayarak Kocaman ve Ayka 3 yl 1 ay 15 gün hapis cezas verdi.

l Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ubesi Mali Suçlar Büro ekiplerince düzenlenen operasyonda, hale Kanununa ve Vergi Usul Kanununa muhalefet, haksz ekonomik kazanç saladklar, kamu kurum ve kuruluu zararna dolandrclk yaptklar, görevi kötüye kullandklar ve zincirleme ekilde görevi kötüye kullandklar gerekçesiyle Karakoçan Belediye Bakanl binas, DBPli Belediye Bakan Burhan Kocamann evi ile çok sayda adreste 29 Eylül 2016da arama gerçekletirmi, operasyonda Kocaman ile Belediye Meclis Üyesi Aykn da aralarnda bulunduu 4ü kadn 13 kii gözaltna alnmt.

Savclktaki ifadelerinin ardndan 2 Ekim 2016da çkarldklar mahkemece tutuklanan Kocaman ve Ayk, 10 Ocakta görülen ilk durumada adli kontrol artyla tahliye edilmiti.

Ana Sayfaya Git