DBP'li belediye başkanlarının yargılandığı dava

Şanlıurfa'da "terör örgütü üyeliği ve propagandası yaptığı" iddiasıyla yargılanan DBP'li Viranşehir eski belediye başkanı Emrullah Cin, yardımcısı Şeyhmus Çakırtaş ile eski Suruç Belediye Başkan Vekili İbrahim Akbaş, 1 yıl 6 ay 22 gün ile 7 yıl 3 ay 15 gün arasında değişen oranlarda hapse mahkum edildi.

Haberler 23.05.2018 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada terör örgütü üyelii ve propagandas yapt iddiasyla yarglanan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Viranehir Belediye Bakan Emrullah Cine 7 yl 3 ay 15 gün, yardmcs eyhmus çakrta ile eski Suruç Belediye Bakan Vekili brahim Akbaa da 1 yl 6 ay 22er gün hapis cezas verildi.

2. Ar Ceza Mahkemesinde görülen karar durumasnda tutuklu sank Cin hazr bulunurken, tutuksuz sanklar çakrta ve Akba katlmad.

Sank avukatlarnn da hazr bulunduu durumada, Mahkeme Bakan Tufan Arslanta, sank Cine son sözünü sordu.

Emrullah Cin, isnat edilen suçlamalar kabul etmeyerek suçsuz olduunu belirtip beraatini talep etti.

YARGILAMADA KARAR çIKTI

Sank avukatlar ise daha önce yaptklar savunmalar tekrarladklarn belirterek, müvekkillerinin beraatini ve tahliyesini talep etti.

Daha sonra kararn açklayan mahkeme, Emrullah Cine terör örgütü üyelii suçundan 6 yl 3 ay, terör örgüt propagandas yapmak suçundan 1 yl 15 gün hapis cezas verdi. Sann tutukluluk süresini göz önüne alan mahkeme heyeti, Cinin tahliyesine hükmetti.

Mahkeme, dier sanklar çakrta ve Akba hakknda terör örgütü üyelii suçundan beraatlerine, terör örgütü propagandas yapmak suçundan ise 1 yl 6 ay 22er gün hapis cezasna çarptrd.

Heyet, sanklardan Akban cezasnn hükmünün açklanmasn geriye brakt.

Ana Sayfaya Git