DBP'li Sakık: Kolluk kuvvetleriyle karşı karşıya kalmaktan yorulduk

DEMOKRATİK Bölgeler Partisi'nden (DBP) görevde kalan iki il belediye başkanından biri olan Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, belediye başkanlarının yaptıkları basın açıklamaları ve toplantılara katılmalarının suç sayıldığını belirterek, "Polisle, kolluk kuvvetleriyle karşı karşıya kalmaktan hepimiz yorulduk" dedi.

Haberler 07.02.2017 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DBPye mensup olan ve aralarnda 3 büyükehir ile 6 il belediye bakannn bulunduu yaklak 70 DBPli bakan haklarnda yürütülen soruturmalar kapsamnda tutuklanarak görevden alnp yerlerine kayyum atanrken; DBPli olup görevde kalan 2 il belediyesi bakanndan biri olan Ar Belediye Bakan Srr Sakk, geldii Mardinde yaanan süreç ile ilgili açklamalarda bulundu. Ar Belediye Bakan Sakk, Türkiyenin geçmiten bugüne kadar sürekli ezberini tekrarlayan bir ülke olduunu, yani demokratik siyaset hayat bulmas gerekirken, ne yazk ki geçmiten bugüne kadar uygulanan yol yöntemlerin uygulandn ileri sürdü.

POLSLE KARI KARIYA GELMEKTEN YORULDU

Parlamentodaki durumu gördüklerini, bugün yaananlar 1994 yllnda hep birlikte yaadklarn da söyleyen Sakk, Bugün 1994te denenen yol yöntem daha acmasz bir ekilde deneniyor. Oysaki siyaset dünyas, halkn iradesi, vekiller, belediye bakanlar yani halkn oyuyla gelen ve orada halka hizmet edecek, Türkiyenin sorunlarn barçl bir ekilde çözmek için görev bandalar. Son operasyonlarla, kayyumlardan, parlamentodaki dokunulmazlklarn kaldrlmasyla yeni bir süreç yaand. Bu süreç, bu yol çkmaz bir yoldur dedi.

DBPli bakanlarn yaptklar basn açklamalar ve katldklar toplantlarn suç sayldn da söyleyen Ar Belediye Bakan Srr Sakk, Biz siyasetçiyiz tabii ki basn açklamas yapacaz. Biz siyasetçiyiz, ülkemizin sorunlarn konuarak çözeceiz. Ne yazk ki, basn açklamalarmz, bir toplantya katlmamz bir suç olarak sunuluyor. Biz ülkemizin yaad bu ar koullardan ülkemizi kurtarmak istiyoruz. Kurtarmak istiyoruz, yorulduk. Polis ile kolluk kuvvetleriyle kar karya kalmaktan hepimiz yorulduk diye konutu.

SORUN BENM VE ARKADALARIMIZIN TUTUKLANMASI LE çÖZÜLMEZ

Sakk, Belediyelerde yöneticilik yapmak gibi bir dertlerinin olmadn, bu topraklarda bar nasl ina ederiz çabas içinde olduklarn da ifade ederek, 2013 ylndaki bar sürecinin hayat bulmas için ben Arya gittim. Her konumamzda mahkum ediliyoruz. Sorun benim ve dier arkadalarmzn tutuklanmasyla çözülmez. Tam tersine demokratik siyasete alan açarsak, sorun çözülebilir. Bugünkü anayasa deiikliinde, bütün kimliklere, inançlara hayat hakk tanyacak, bir anayasa olmalyd, yeni bir toplumsal sözleme olmalyd. Sorunlar böyle çözülürdü dedi.

Ana Sayfaya Git