DBP'li Sebahat Tuncel'in dosyası Malatya'ya gönderildi

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel hakkında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve yardımcısı Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto ettiği için 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet etmek' iddialarıyla 9.5 yıla kadar hapis istemiyle açılan dava, Tuncel'in Malatya'da tutuklu yargılandığı dosyayla birleştirildi.

Haberler 12.01.2018 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DBP E Genel Bakan Tuncelin, Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Kanak ile yardmcs Anlnn gözaltna alnmasn protesto etmek için 25 Ekim 2016 tarihinde düzenlenen eyleme katld için terör örgütü propagandas yapmak ve toplant ve gösteri yürüyüleri kanununa muhalefet etmek iddialaryla 9.5 yla kadar hapis istemiyle yarglanmasna devam edildi.

TUNCEL DOSYASI

Diyarbakr 8inci Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumaya Kandra F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Sebahat Tuncel, Ses ve Görüntülü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla katld. Tuncelin avukatlar ise duruma salonunda hazr bulundu.

Tuncelin kimlik tespitinin ardndan söz alan cumhuriyet savcs, Diyarbakrda görülen dava ile Malatyada görülen dava arasnda fiili ve hukuki ba bulunduu gerekçesiyle dosyalarn birletirilmesini istedi. Daha sonra ara kararn açklayan mahkeme heyeti, Diyarbakrdaki dava dosyasnn, Sebahat Tuncelin Malatya 1inci Ar Ceza Mahkemesinde tutuklu yargland terör örgütü üyesi olmak ve propagandasn yapmak suçlamasyla açlan davann dosyas ile birletirilmesine hükmetti.

Ana Sayfaya Git