Deaş'a katılan çocukların ailesi

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Belma Satır, "Bu dönemde (27'nci dönem) bize 8 bin küsur dilekçe gelmiş durumda. Bunların 6 bin küsuru erkeklerden, geri kalanları kadınlardan geliyor. DEAŞ örgütüne katılmak üzere kaçırılan gençlerin Türkiye'ye geri getirilmesi için annelerden bireysel ya da toplu dilekçeler geliyor" dedi.

Haberler 08.06.2019 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Dilekçe Komisyonu Bakan ve AK Parti stanbul Milletvekili Belma Satr, komisyon çalmalar ve gelen dilekçelerle ilgili açklamada bulundu. Satr, komisyonun TBMMde denetim faaliyeti gösteren bir komisyon gibi olduunu, kendilerine her konuda dilekçe geldiini söyledi. Komisyonun bu dönem daha aktif ve görünür olduunu kaydeden Satr, Vatandan dikkatini çeken verdiimiz kararlar var. Bu kararlarn baarya ulamas, kamuoyunda ses getirmesi ve bakanlklarn bunu dikkate alp gereini yapmasyla birlikte, bize müracaatlar artmaya balad. Biz bu anlamda çallarmza devam edeceiz. 27nci dönemde yani bu dönemde bize 8 bin küsur dilekçe gelmi durumda. Bunlarn 6 bin küsuru erkeklerden, geri kalanlar kadnlardan geliyor. Toplu dilekçeler verildii gibi bir sektörle ilgili, sivil toplum kurulular ve meslek kurulularyla ilgili olduu gibi, tek tek bireysel olarak da dilekçe verilebiliyor. En fazla stanbul, Ankara ve zmir den dilekçe geliyor. En az dilekçeler de Gümühane, Tunceli ve Idrdan geliyor. Bu dilekçelerden yaklak 6 bin kadarn karara balam durumdayz. Her türlü dilekçe geliyor. Dilekçeler toplumu ilgilendiren hemen hemen her konuda geldii gibi bireysel talepler de olabiliyor. Kiisel i talepleri, tayin, ikyet, özlük haklar ile ilgili talepler. Her konuda gelen dilekçe var biz bunlarn gereini yapyoruz dedi.

EMN DLEKçESN NYE DKKATE ALMADINIZ

Belma Satr, komisyona çok çeitli dilekçeler geldiini belirtirken her dilekçeyi mevzuat gerei talepleri karlayamadklarn anlatt. Satr, komisyona gelen ilginç dilekçeleri öyle anlatt:

Bir vatandamz, kendisini muayene edecek ya da röntgenini çekecek doktorun; kadn ya da erkek olmasn talep eden bir dilekçe vermi. Bakanlkla yaptmz yazmada bakanln bu konuda hassas olduunu gördük. Bundan da memnun olduk. Bu süreçte bakanlklardan gelen cevaplarn vatandan taleplerine uygun olduunu görmek bizi de ayrca memnun etti. Bazen çok ilginç eyler de olabiliyor. Bir kadn vatanda yargy ilgilendiren bir konuda dilekçe vermi. Yargy ilgilendiren dilekçelerde mevzuat gerei komisyon olarak bir ey yapamyoruz. Bu konuda kadn vatandamza cevap vermiiz. Fakat bu kez hanm efendinin ei bize dilekçe yazm eimin dilekçesini niye dikkate almadnz? diye. Ona da hukuki bir cevap verdik. Bundan da anlyoruz ki; komisyonumuzun kararlarn herkes çok dikkatli takip ediyor. Bu da bizi memnun ediyor.

çOCUKLARINIZA SAHP çIKIN

Satr, özellikle son günlerde komisyona, terör örgütlerine katlan ya da kaçrlan gençlerin anne ve babalarndan gelen dilekçeler olduunu söyledi. Anne ve babalara, çocuklarnza sahip çkn mesajn verdiklerini belirten Satr, öyle konutu:

Dou ve Güneydou bölgesinden Türkiyenin her yerinden gençlerin DEAa katlmak üzere götürüyorlar. DEA örgütüne katlmak üzere kaçrlan gençlerin Türkiyeye geri getirilmesi için annelerden bireysel ya da toplu dilekçeler geliyor. Oradaki DEA-PYD-PKK terör örgütünün kamplarnda kalan ve kaçrlan gençlerin Türkiyeye getirilmesi için annelerden babalardan ailelerden, komisyonumuza dilekçeler geliyor.

Ana Sayfaya Git