DEDAŞ kesintilere anlayış bekliyor!

Dicle Elektrik’ten son dönemde yaşanan kesintilere ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, daha kaliteli enerji için abonelerinden yaşanan bu durumla ilgili anlayış beklediğini bildirdi.

Haberler 08.10.2019 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Elektrik, abonelerin taleplerini daha salkl ve hzl biçimde karlayabilmek amacyla 50 milyon liralk bir yatrm ile SCADA sistemi kuruyor. Bu sistem kurulurken, zaman zaman zorunlu planl elektrik kesintileri yapldn duyuran Dicle Elektrik, daha kaliteli enerji için abonelerinden yaanan bu durumla ilgili anlay beklediini açklad.

Dicle Elektrik tarafndan sorumluluk bölgesindeki abonelerine daha iyi hizmet sunabilmek için Merkezi Denetleme Kontrol ve Veri Toplama Sistemi (SCADA) kuruyor. Bir süredir planlama aamasnda olan sistemin kurulumu için ksa süre önce saha çalmalarna balanrken, datm bölgesinde yer alan Diyarbakr, anlurfa ve Mardinde zaman zaman bölgesel çapta zorunlu planl elektrik kesintileri yaplyor. Enerji irketi, abonelerinin ileride daha salkl hizmet alabilmesi ve olas arzalardan kaynakl kesintilere çok daha hzl müdahale edilebilmesine olanak salayacak SCADA sistemi kurulurken yaanan zorunlu kesintilerden dolay abonelerinden anlay beklediklerini açklad.

SCADA ile kesintiler azalacak

Konuyla ilgili bilgi veren Dicle Elektrik Datm letme Bakm Onarm Müdürü Ahmet Seçkin Türk, özelletirmenin gerçekletirildii ilk günden bu yana gündemlerinde olan SCADA sistemini gerçekletirerek hayata geçirmek için ksa süre önce saha çalmalarna baladklarn belirtti.

Ahmet Seçkin Türk, SCADA sisteminin kurulmas ile arzalardan kaynaklanabilen elektrik kesintilerine uzaktan müdahale imkan bulacaklarn ifade ederek, Bu sayede eskisinden çok daha ksa sürelerde gerekli müdahalede bulunarak kesinti sürelerini minimuma indirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda Diyarbakr, anlurfa ve Mardin illerinde 83 datm merkezinde çalma yürütmekteyiz. Yaplan bu çalmalar ile datm merkezlerimiz modüler sistemlere dönütürülmekte, uzaktan eriim ve manevraya imkan verecek duruma getirilmektedir dedi.

Saha çalmalarn yl sonuna kadar tamamlamay hedeflediklerini kaydeden Türk, bu tarihten itibaren sistemin kullanlabilir hale geleceini kaydetti.

Planl kesintiler yaynlanyor

letme Bakm Onarm Müdürü Ahmet Seçkin Türk, çalma bölgelerinde yaplan zorunlu kesintileri yönetmeliklere uygun olarak gerçeklemeden 48 saat önce Dicle Elektrike internet sitesinden duyurduklarn da söyledi. Türk, Abonelerimiz, planl olarak gerçekletirilen elektrik kesintilerini bu sitedeki planl kesintiler sekmesine girerek örenebilir ve tedbirlerini alabilirler. Abonelerimizden ileriki dönemlerde rahat edebilmeleri adna yaplan bu zorunlu kesintilerden dolay anlay göstermelerini bekliyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git